Група крові – у посвідченні водія й індивідуальне навчання: про які зміни мають знати рівняни

Для тих, хто планує стати водієм

Групу крові відтепер вказуватимуть у посвідченнях водія. Відповідні зміни передбачені постановою Кабміну, яка набула чинності 19 жовтня. Тож громадяни, які подають документи в автошколу, мають простежити, щоб дані про групу і резус-фактор були вказані у медичній довідці. Інакше їх можуть не допустити до іспитів у сервісному центрі МВС.

Проте, змінювати посвідчення водія усім – немає необхідності. Лише у разі, якщо є потреба у заміні документу (при втраті чи зміні інформації), у посвідчені, виданому після 19 жовтня, вказуватимуть групу крові.

Серед іншого, допускається відтепер й індивідуальна підготовка водіїв. Що це означає - роз’яснила речниця територіального сервісного центру МВС у Рівненській області Ярослава Княжинська:

- Жодних спрощень у цій формі навчання немає. Водій також повинен повноцінно пройти підготовку. Осіб за індивідуальним навчанням навчальні заклади реєструють окремо, по аналогії зі списками груп. Але вони навчаються не у складі груп, а самостійно.

 

План навчання в індивідуальної особи такий же як і в групі. Але особа просто вибирає час, який зручний для неї.

Крім того, термін дії свідоцтва про закінчення автошколи зменшили з 10 до 2 років, і паперовий документ тепер не видаватимуть майбутнім водіям, а в електронному вигляді заклади вноситимуть їх до Єдиного державного реєстру МВС.

Серед іншого, зазначають у сервісному центрі МВС, практичний іспит складають у тому територіальному центрі МВС, в якому успішно складено теоретичний іспит. А під час складання іспитів передбачена можливість застосування фото- та відео фіксації.

Ряд змін стосуються й автошкіл. По-перше, між територіальними органами з надання сервісних послуг МВС та закладами з підготовки водіїв запровадили електронний обмін інформацією.

Викладачі та інструктори з водіння будуть зобов’язані вносити інформацію про час проведення занять і транспортний засіб, на якому їздив учень, у спеціальний електронний журнал.

По-друге, нормативні зміни також передбачають: ті, хто закінчив навчання з підготовки водіїв у закладах професійно-технічної освіти, до складання іспитів допускаються без додаткового навчання в автошколі.

Також змінився порядок акредитації автошкіл. Тепер цю процедуру можна проходити у регіональних сервісних центрах МВС, і не має потреби їхати у Київ. Тож документи розглядатимуть за місцем розташування закладів.

Ураховуючи викладене, з 19 жовтня 2019 року:

— заяви про затвердження робочих програм і планів закладу подаються до регіонального сервісного центру МВС (за місцезнаходженням закладу);

— заяви про проведення обстеження матеріально-технічної бази закладу подаються до територіального сервісного центру  МВС (за місцезнаходженням закладу);

— заяви та відповідні матеріали для проведення державної акредитації закладу подаються до регіонального сервісного центру МВС (за місцезнаходженням закладу).

Постановою також передбачено, що сертифікати про державну акредитацію, видані після 5 липня 2016 року закладам, акредитованим Головним сервісним центром МВС, вважаються безстроковими.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень