Галина Куришко з Сарн розповіла про стосунки та конкуренцію між учасниками шоу «Голос країни»

Каже, що в стилі фольк можна заспівати навіть «Вечірочку» Монатіка

Учасниця «Голосу країни» Галина Куришко розповіла УНІАН про стосунки та конкуренцію між учасниками шоу, бабусю-фольклористку та свої творчі амбіції після пісенного конкурсу.

Під час батлу ви виконували пісню Наді Дорофеєвої «Gorit» в стилі українського фольклору. Які ще сучасні пісні було б цікаво виконати в народній інтерпретації?

Мені подобається говорити, що фольклор - це чиста та прозора джерельна вода. З цієї води можна приготувати будь-які напої - інші музичні стилі. Фольклорна пісня - це база та основа.

 

А фольклорний спів - мистецтво володіти голосом. Тому я впевнена, що так заспівати можна будь-яку пісню.

Пісню Монатіка «Вечірочка»?

Мені здається, можна. Бо будь-яку пісню можна, треба лише гарно продумати. Поєднавши фольк з різними стилями, поп чи навіть рок, вийде цікава інтерпретація. Взагалі фольклор, наші українські пісні - це необмежене поле для творчості. І зараз це дуже актуально.

 

Українці мають бути щасливі, що наша культура настільки багата. Ми маємо усвідомити свою самобутність в Європі та ставити себе на високий рівень.

Чи варто очікувати вашого автентичного виконання пісень вже інших тренерів - Тіни чи Монатіка? Ви готові до цього?

Я готова до експериментів і думаю, вони будуть. Залюбки виконала б будь-яку пісню тренерів. Єдине, хочеться все-таки бути Галиною Куришко та мати своє «я».

 

Все одно автентика, фольклор - це для мене найближче. Хочу залишитися у своєму, не губитися.

Які у вас стосунки з іншими учасниками, з кимось здружилися?

Здружилася з багатьма учасниками, в тому числі з інших команд. Ми зідзвонюємося, переписуємося. Думаю, наша дружба буде надовго.

А як бути з конкуренцією?

За інших учасників говорити не можу. Можливо, всередині когось є це відчуття. Але, на мій погляд, особливої конкуренції поки не відчувається. Можливо, про конкуренцію ще зарано говорити.

 

Я взагалі не конкурую ні з ким. Прагну просто гідно виступати, як на концерті. Там виходиш і даруєш людям емоції, не думаючи, як зараз оцінять. Треба не про оцінку думати, а насолоджуватися та співати для людей.

Ви розповідали про свою бабусю Ганну Петрівну, співачку, носія фольклору. Про вашу сім’ю журналісти пишуть: «Музичний талант у Куришків передається генетично». Ваш син проявляє інтерес до фольклорних пісень?

Він має гарний слух та музичний ритм. Він - моя копія. Але тяжіння до музики у нього немає, а я не змушую. Якщо так треба, можливо, бажання займатися музикою прийде до нього пізніше.

 

Поки він, як більшість хлопчиків, цікавиться спортивними секціями.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень