Фейкомет, прикритий СБУ у Сарнах, виявився Правдорубом: це «ЗБІГ»?

Скандал на всю Україну

Про кумедну ситуацію повідомляє видання «НОВОЕ ВРЕМЯ», хоча комусь із мешканців Сарн – геть не до сміху. Вже кілька днів.

У матеріалі від 6 квітня ми повідомляли, що «СБУ у Сарнах прикрила фейкомет. Чоловік розповідав про хворих на коронавірус лікарів Сарненської райлікарні»

Нині ж виявилося, що чоловік той розповідав правду. Ситуація отримала всеукраїнський розголос.

От як пише про неї «НВ»

Жителя міста Сарни Рівненської області оштрафували за поширення неправдивої інформації про коронавірус, однак через кілька днів фейк підтвердився, але влада назвала це збігом.

 

Один із жителів повідомив у соцмережі Facebook, що в шести медиків Сарненської центральної лікарні експрес-тести на коронавірус дали позитивні результати.

 

Голова Сарненської райдержадміністрації Олександр Кохан 6 квітня спростував цю інформацію та заявив, що за поширювача фейку взялася Служба безпеки України

 

Проте вже 8 квітня в Рівненській обласній держадміністрації підтвердили, що на коронавірус захворів медичний персонал Сарненської ЦРЛ віком від 38 до 55 років (п’ять медсестер та санітарка відділення анестезіології та інтенсивної терапії).

 

Пізніше у Рівненській ОДА уточнили, що фейкова інформація про шістьох хворих медиків та підтверджені випадки коронавірусу у Сарненській ЦРЛ є звичайним збігом.

Мовляв,

Згідно з повідомленням, неправдивий пост у Facebook було опубліковано 28 березня. На той час результати тестів на коронавірус, які періодично роблять у лікарні, показували негативний результат.

 

Лише 7 квітня результати тестів показали позитивний результат на COVID-19 у шести медичних працівників, заявили в ОДА.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень