Фантастичне видовище: посеред Північної Атлантики збудували першу підводну дорожню розв'язку (6 ФОТО)

Фарерські острови – неподалік Ісландії. Уявіть

На Фарерських островах завершився основний етап побудови тунелю Естуройартуннлінн, що з'єднує два найбільші острови архіпелагу.

Цей тунель містить кругову розв'язку — першу у світі, побудовану на дні Атлантичного океану.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Local.fo.

Фарери — це архіпелаг з 18 островів. Усі, крім одного, є населеними, тому питання транспортного сполучення між ними — ключове для регіону. У 2002 році на Фарерах ввели в експлуатацію перший підводний тунель довжиною 4,9 кілометра, що з'єднує головний острів архіпелагу Стреймой з островом Вагар.

[media=208242] [media=208248]

Будівництво тунелю Естуройартуннлінн почалося у 2017 році. Він сполучить Стреймой із двома частинами Естуроя, розділеними невеликим затокою. Таким чином тунель складатиметься одразу з трьох окремих доріг.

Вони будуть з'єднуватися за допомогою кругової розв'язки, яка розташовується на глибині понад 180 метрів від рівня Атлантичного океану.

У кінці листопада 2020-го оздоблення розв'язки було повністю завершене.

Її художнє оформлення, що складається зі скульптур і спеціального освітлення блакитного кольору, зробив фарерський художник Трондур Патурссон (він з бородою)

Загальна протяжність Естуройартуннлінна становить 11,2 кілометра — після введення в експлуатацію він стане другим за довжиною тунелем у світі, прокладеним під водою, після тунелю Рифаст в Норвегії.

Спочатку планувалося, що тунель почне роботу в перші місяці 2021 року.

Однак тепер влада розраховує, що це відбудеться з випередженням терміну — вже 19 грудня.

 

Завдяки тунелю шлях жителів сіл на Естурой до Торсхавна — головного міста Фарерських островів — скоротиться з 55 до 17 кілометрів.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Костя Культреґер

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень