Неправильне паркування і розмови по телефону «влітають» водіям у копійку

Найбільше рівненські водії порушують правила зупинки та стоянки

Тим часом у Рівному найбільша проблема - це порушення правил зупинки та стоянки авто. За місяць роботи патрульні склали 1 253 постанови на водіїв, що паркуються в неналежних місцях на 315 тисяч гривень. Зафіксовано також 40 випадків евакуації автівок на штраф-майданчик. Як це відбувається, розповідає заступник начальника управління патрульної поліції в місті Рівному, рядовий поліції Андрій Варшавський:

 

- Працівники поліції телефонують у чергову частину, викликають на місце порушення евакуатор. Для цього викликають двох свідків, описується технічний стан автомобіля, пошкодження, все, що є в салоні, якщо зовні видно, і в присутності представника підприємства-власника евакуатора (ДП «Інформ-ресурс», - ред.) транспортний засіб евакуюється на штраф-майданчик.

 

Зауважимо, що евакуатор – це крайня міра, яку застосовують у випадку, коли припаркований автомобіль суттєво перешкоджає руху транспорту або ж пішоходів. Така міра, до речі, «влетить в копієчку» порушнику, адже штраф за парковку коливається від 255 до 510 гривень. Крім того, за послуги евакуатора доведеться викласти 800 гривень і ще 130 – за кожну добу простою автівки на штраф-майданчику.

До слова, вже є перші випадки штрафування водіїв за розмову по телефону за кермом. У такому разі телефонна розмова порушнику коштуватиме 425 гривень. 

Разом з тим, патрульні беруться і за пішоходів-порушників. Якщо перейти дорогу у не встановленому місці – доведеться заплатити 51 гривню. До слова, за 12-годинну денну зміну патрульні опрацьовують від півсотні до 130 викликів. На початку роботи викликів було близько 20.

Нагадаємо, сьогодні патрульні звітували за місяць роботи в Рівному.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень