Екс-міністру освіти у Рівному відкрили меморіальну дошку за 100 тисяч гривень (ФОТО)

На фасаді будівлі, де 100 років тому працювало Міністерство народної освіти УНР

Напередодні на фасаді краєзнавчого музею у Рівному відкрили меморіальну дошку Івану Огієнку. Саме там 100 років тому працювало Міністерство народної освіти УНР.


Як повідомляє Рівненська ОДА, скульптуру виконали Володимир Стецюк, Тарас Бурик та Владислав Булгаков. За словами голови ОДА Олексія Муляренка, на меморіальну дошку з обласного бюджету виділили 100 тисяч гривень.
Духівництво, представники влади, громадські діячі та краєзнавці вшанували пам'ять видатного історика Івана Огієнка.

Сьогодні надзвичайно важлива та історична подія. 100 років тому, навесні 1919 року, Рівне було столицею Української народної республіки. Тому відкриття меморіальної дошки – свідчення того, що ми пам'ятаємо свою історію та шануємо видатних діячів того часу, — зазначив Олексій Муляренко.

Нагадаємо, Іван Огієнко – відомий український вчений, єпископ, митрополит Української автокефальної православної церкви, очільник Української греко-православної церкви Канади, політичний, громадський і церковний діяч, мовознавець, лексикограф, історик церкви, педагог. Значну частину свого життя вчений присвятив перекладу Біблії українською літературною мовою з оригінальних давньоєврейських і грецьких текстів. Був активним прихильником українізації православної церкви.

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень