Двотижневий локдаун та відмова від масових заходів на новорічні свята. Чого українцям чекати «під ялинку»?

На Україну чекає поки що останній «карантин вихідного дня»


Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко пропонує запланувати двотижневий локдаун, прив’язаний до новорічних свят, та відмовитися на Різдво та Новий рік від масових заходів.
Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

Він зазначив, що, за озвученим наразі планом Міністерства охорони здоров'я, на Україну чекає поки що останній «карантин вихідного дня». Цього, мовляв, чекають усі, хто зараз не може працювати в умовах коронавірусних заборон та обмежень. Йдеться про креативні індустрії, туризм, малий та середній бізнес тощо.

Водночас міністр наголошує, що останніми днями добова кількість інфікованих коронавірусом знизилася, але подальша ситуація має бути прогнозованою.

Моя особиста думка — краще прогнозований локдаун, ніж тривала невизначеність. Тому я пропонував би, по-перше, запланувати двотижневий локдаун, прив'язаний до новорічних свят… А, по-друге, відмовитися на Різдво та Новий рік від масових заходів і зустріти свята в режимі онлайн, наприклад у Zoom. Принаймні, буде що згадати, — вважає Ткаченко.

Водночас він наголошує, що Кабінет міністрів має допомогти всім, хто «фінансово потерпає в умовах безробіття».

Вчора, 23 листопада, з подібною ініціативою виступив радник глави Офісу президента Тимофій Милованов. Так, в етері «Свободи слова» на ICTV він, зокрема, зазначив, що не вірить в ефективність «карантину вихідного дня». Щоправда, він виступає за довший термін жорсткого карантину. Увести локдаун, на його думку, слід на 3-4 тижні.

 

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень