2-метровий паркан і тренажери для собак: у Рівному пропонують облаштувати майданчик для тварин

Перший у місті

У Рівному просять облаштувати перший у місті майданчик для вигулу собак. Відповідну пропозицію на останньому засіданні бюджетної комісії міськради висловила зоозахисниця Алла Лосік.

Створити спеціальне місце для вигулу тварин пропонують у дендропарку Ювілейний, що біля Палацу культури "Хімік" у мікрорайоні Ювілейний.

Частину дендропарку хочуть відгородити високим парканом. Також у цьому місці повинні встановити контейнери для відходів, лавки і спеціальне обладнання для тренування собак. На це з міського бюджету просять 300 тисяч гривень. Ці кошти підуть на розробку проекту і його втілення, розповідає керівник громадської організації «Еко-проджект груп» Алла Лосік:

Ми максимально вивчили це питання: пройшли петицію, публічні консультації, визначили разом з громадою місце, яке влаштовує всіх. Тепер залишилось лише його реалізувати. Цей майданчик буде на Ювілейному – у самій крайній точці, де зараз стоять якісь старі будівлі. 

 

Для нас це перший такий проект, тому ми не знаємо, які там будуть нюанси. Ми все це вивчимо і це буде стандарт для інших мікрорайонів.

На цьому майданчику собак вигулюватимуть без повідків і намордників, тож огорожа повинна бути до 2 метрів висотою. Такий паркан доволі дорогий, тож і попередня вартість ще не розробленого (!) проекту – у сотнях тисяч.

Депутати погодились, що створювати подібні майданчики у Рівному потрібно і саме цей, на Ювілейному, може стати пілотним проектом. На його прикладі зможуть перевірити, чи користуватимуться рівняни взагалі такими благами цивілізації.

Нагадаємо, що до влади міста торік у червні рівняни зверталися з петицією про створення майданчика для вигулу собак у дендропарку Ювілейний. А у вересні міський голова Рівного Володимир Хомко анонсував його створення з ініціативи Алли Лосік. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень