Дві смерті з початку року та пожежа. Чому трансформаторні підстанції бувають такі небезпечні

Пояснюють енергетики Рівненщини

Так у ніч проти неділі, 11 березня, у селі Вири, що у Сарненському районі, горіла трансформаторна підстанція, що перебуває у власності та на балансі Вирівської сільської ради.

На Сарненщині в селі Вири у ніч з суботи на неділю палала трансформаторна підстанція (далі в тексті – ТП, ред.). Вогонь знищив електрообладнання майже повністю. На прохання рятувальників, лінію, яка живить село знеструмили. В «Рівнеобленерго» кажуть, що причиною прикрих випадків зазвичай є порушення правил експлуатації підстанцій – зокрема відсутність професійного утримувача обладнання.

Так, з початку 2018-го року на Рівненщині сталося два смертельних випадки на енергооб’єктах, що не належать «Рівнеобленерго».  Про це повідомляє прес-служба установи:

Перша трагедія зі смертельним наслідком 23 лютого 2018 року сталася у селі Глинки Рівненського району. Тут під час спроби дістатися ТП на території старої ферми (за попередньою інформацією належить дослідному господарству «Білокриницьке») загинув 54-річний місцевий житель.

А в Острозі 7 лютого цього року 30-річний місцевий житель проник в середину ТП, що перебуває на балансі торгового товариства РАЄСТ і також був смертельно уражений електрострумом.

В «Рівнеобленерго» кажуть, що безпечна експлуатація електроустановок передбачає своєчасний і якісний ремонт, проведення планових перевірок, дотримання режимів електроспоживання, призначення особи, відповідальної за електрогосподарство, що повинна мати відповідну групу з електробезпеки та освіту електротехнічного або електромеханічного профілю, струмопровідні частини мають бути захищені від випадкового торкання тощо.

На жаль, неусвідомлення деякими власниками усієї відповідальності утримання на своєму балансі електрообладнаня часто стає причиною перебоїв в електропостачанні, нещасних і навіть смертельних випадків.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень