«Дозволяла собі відвідувати родичів і сусідів», - що відомо про третю жертву COVID-19 на Рівненщині

Та її онука, який теж опинився в лікарні

Фото ілюстративне

Зараження вірусом у 58-річної жінки підтвердилося посмертно.

Відомо, що пацієнтка захворіла 26 березня, однак займалася самолікуванням і до медиків не зверталася. За кілька днів її стан серйозно погіршився.

29-го числа близько восьмої години вечора жінку доправили до Сарненської райлікарні у важкому стані. Попри вжиті реанімаційні заходи, близько третьої ночі лікарі констатували смерть пацієнтки.

Про це сьогодні розповів в.о. начальника облуправління охорони здоров'я Олег Вівсянник:

Жінка не перебувала на самоізоляції, дозволяла собі відвідувати родичів і сусідів, тож зараз епідеміологи перевіряють усіх контактних осіб.

Також померла мала низку важких хронічних захворювань, що й могло стати причиною такого важкого перебігу хвороби і як наслідок – смерті.

Щодо її онука, який також потрапив до лікарні у неділю, то у хлопця коронавірус не підтвердився.

У 17-річного пацієнта діагностували нереспіраторне захворювання. Тобто, його хвороба не пов`язана з ураженням дихальних шляхів.

Однак, про всяк випадок, його теж протестували. Результат експрес-тесту – негативний. Нині його стан задовільний, тож хлопця виписали додому – під нагляд сімейного лікаря.

Водночас, він все ж контактував з інфікованою, тож все одно має перебувати у самоізоляції, зауважив тимчасовий керівник управління.

Додамо, що нині у Сарненській ЦРЛ перебувають 8 пацієнтів з коронавірусною хворобою. Один із них – у важкому стані, однак дихає самостійно і штучної вентиляції легень не потребує.

Лікарі працюють у посиленому режимі.

За необхідності Сарненська райлікарня може прийняти 130 хворих на COVID-19.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень