До уваги рівнян: міністерство запустило сайт, щоб перевірити покриття і швидкість інтернету в Україні

Закликають усіх долучитися до збору інформації

Упродовж п’яти років в Україні прагнуть забезпечити 100-відсоткове покриття населених пунктів, зокрема і соціальних об’єктів високошвидкісним інтернетом. Для цього потрібна якісна інформація про нинішню ситуацію, інформує сайт Рівненської ОДА.

Тому завдання – виявити, чи відповідає швидкість у наявних мережах заявленій, де взагалі немає покриття, наскільки соціальні об’єкти у регіонах мають доступ до інтернету.

 

Для цього використовують усі наявні джерела – дані офіційної статистики, інформацію регулятора, профільних асоціацій, технічні дані.

 

Відсьогодні Міністерство цифрової трансформації України запускає сайт, який дозволить мешканцям України доєднатися до цієї справи. Веб-ресурс є прототипом майбутньої мапи інтернету України.

 

Це – перший крок, надалі broadband.gov.ua буде постійно розвиватися та наповнюватися новою інформацією.

 

На сайті broadband.gov.ua кожен може розповісти, чи є у нього інтернет та з якою швидкістю він працює.

 

Швидкість з‘єднання визначається автоматично, достатньо лише зайти на сайт та пройти спідтест зі свого комп’ютера чи смартфону.

 

Це можна зробити як анонімно, так і залишивши свої дані.

Окрім того, Мінцифра зібрала офіційну статистику щодо підключення до інтернету українських шкіл. І наразі, за допомогою сайту broadband.gov.ua, прагнуть цю інформацію перевірити. Вчителі, учні, батьки, а також оператори інтернету можуть залишити на сайті свій відгук про реальну ситуацію з інтернетом у школах. Завдання — провести інтернет у заклади, де взагалі немає доступу, та забезпечити високу швидкість з’єднання у школах, які вже підключені до мережі.

Мінцифра й надалі збиратиме офіційну статистику щодо підключення соціальних об’єктів до інтернету. На черзі – лікарні, відділки поліції, бібліотеки тощо.

Таким чином, Мінцифра отримає достовірну інформацію про реальне покриття і зможе на її основі ухвалювати зважені рішення. Користувачі інтернету – покращити якість доступу у своєму регіоні. А оператори, своєю чергою, отримають дані для розширення та вдосконалення своїх мереж.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Теги: Інтернет
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень