Діагноз придумали, щоб заробити на коронавірусі? Про чутки щодо відмови від ПЛР-тестування в інтернаті Здолбунова

Йдеться про працівників інтернату для людей похилого віку, де зафіксували спалах коронавірусу

Фото ілюстративне

Напередодні стало відомо про відмову від ПЛР-тестування двох працівників Здолбунівського інтернату для людей похилого віку та інвалідів.

Вчора активні користувачі соціальних мереж писали, що

«відмовники – це медики інтернату, які відмовляються від тестування, бо насправді не хворі, а з діагнозом "коронавірус" зможуть отримати додаткові виплати».

АЛЕ

Це - не медики, це працівники інших спеціальностей закладу, запевнили в Рівненській ОДА.

Начальник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсянник

Натомість, інформацію про виплати та про діагноз ізольованих спростував начальник обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник на щоденному брифінгу ОДА:

- Згідно з документами, примусово обстежувати ми можемо лише хворих. Медики та інші працівники, які були у контакті з хворими, повинні іти на самоізоляцію або перебувати на обсервації.

Враховуючи особливий статус закладу, де спалах коронавірусу зафіксували, вирішили обстежити усіх пацієнтів та персонал. Двоє працівників відмовились, бо у них не було симптомів.

Нині, відповідно до їхнього рішення, вони перебувають на самоізоляції.

 

Тобто вони не хворі й не отримають якихось надбавок чи особливих виплат за коронавірус.

 

Додам, що інтернат працює в особливому режимі. Персонал там працює вахтовим методом, тобто 14 днів перебувають на посту, а потім ідуть на самоізоляцію. 

До слова, працівникам, які потребують самоізоляції, надається лікарняний.  

Розмір допомоги з тимчасової непрацездатності, у випадку самоізоляції, становить 50 відсотків середньої заробітної плати (доходу) незалежно від страхового стажу.

Зауважимо, тестування за показами медиків у державних і комунальних закладах - безплатне. Його оплачують державні та місцеві бюджети.

Чиновників, які допустили спалах коронавірусу у Здолбунівському будинку-інтернаті для людей похилого віку та інвалідів, покарають.

Нагадаємо, що у закладі захворіли три десятки людей, більшість з  яких – підопічні. Для розслідування спалаху Рівненська ОДА створила спецкомісію.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень