«Дехто вже їсть одну картоплю». Студентам РДГУ не виплачують стипендії (ФОТО)

Сьогодні вони штурмували «бухгалтерію»

 [media=80218]

Цьогоріч студентам РДГУ ще жодного разу не виплатили стипендій. Про це вони розповіли сьогодні, прийшовши під стіни університету, щоб отримати пояснення від бухгалтерії. Молодь жаліється, що дехто з них не може потрапити на навчання, адже не має грошей на дорогу.

Також, комусь доводиться сидіти на одній картоплі, адже купити їсти просто не мають змоги. В групах є багато студентів-сиріт, яким ніхто не допомагає фінансово. Студентка факультету фізичного виховання Лідія Тимофієва позбавлена батьківського піклування та живе на стипендію:

Мені ці гроші дуже потрібні, я живу на ці гроші. Я не можу піти на роботу, адже в мене скоро почнуться пари, і якщо я на них не ходитиму – мене не допустять до навчання. Зараз нам обіцяють, що стипендії виплатять. В бухгалтерії постійно огризаються, як до незрозуміло кого.  

Як пояснила студентам головний бухгалтер Марія Андрощук, наразі університет немає паспорта бюджетної установи, згідно з яким державному вузу мають нараховувати кошти. Запевняє, така ситуація, нібито, у всіх вузах України.

Студенти не згодні.

Заступник голови студентської ради РДГУ Марія Котирло особисто перевіряла – чи видали стипендію в інших навчальних закладах. Як виявилось – так. До прикладу, сусідній  Водний університет не затримував виплату грошей.

Марія Андрощук все ж наполягає: університету просто немає звідки платити стипендії. Вони вже подали списки стипендіатів і лишається чекати, коли Міносвіти надішле паспорт бюджетної установи. З цим вони затягують. Тож коли саме будуть гроші - невідомо.

Варто зазначити, що заплату за січень працівники РДГУ все ж отримали, але бухгалтер пояснює, що зарплата викладачів не має відношення до стипендій студентів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень