Де яка реклама, дорога й будівництво на Рівненщині - можна буде побачити онлайн (ФОТО)

Про це повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль

Геоінформаційний портал Рівненщини презентували сьогодні у Рівненській ОДА,

Що він собою являє, розповів голова Рівненської ОДА Віталій Коваль:

Це своєрідна платформа, де буде зібрана вся інформація про Рівненську область на єдиному ресурсі. Тут ви побачите інформацію про будівельні об’єкти, які зводяться, про природні ресурси, про всі сфери життєдіяльності області і почерпнути оперативну інформацію. І головне, що ця інформація буде в онлайн-режимі.

 

Наша команда буде постійно поповнювати цю інформацію і щотижня, щодня буде працювати над її розширенням, в першу чергу, для того, щоб зблизити інвесторів з потенціалом нашої області, щоб кожен підприємець, кожен внутрішній, і особливо зовнішній інвестор міг почерпнути ту інформацію, яка потрібна саме для них.

Віталій Коваль подякував за роботу команді розробників геопорталу і висловив сподівання, що завдяки порадам, які надаватимуть користувачі порталом, його робитимуть ще більш зручним і корисним.  

Заступник директора регіонального інофрмаційно-комп’ютерного центру Олександр Терешенко розповів детальніше:

Геопортал відкритих даних – це геоінформаційна система, сучасна комп’ютерна технологія, яка дозволяє поєднати електронне відображення різних карт, схем або інших зображень земної поверхні з різноманітною статистичною інформацією: списками, таблицями, економічними показниками.

 

Тобто в реальному житті ми маємо якісь об’єкти, земельні ділянки, різну інформацію про них. Як правило, нею володіють різні структури у вигляді аналогових необроблених документів. Геоінформацінйа система дозволяє впорядкувати та об’єднати цю інофрмацію в єдиному геопорталі.

В Україні вже діють всеукраїнські геопортали: водних ресурсів, лісів, адміністративно-територіального устрою тощо. На них інформація переважно – спеціалізована, для вузького кола спеціалістів. Мають і деякі області та міста геопортали. Як приклад, такий з 2017 року є у  Рівного.

На національних, за словами Олександра Терещенка, на жаль, часто зустрічається застаріла інформація, приміром, досі нема інформації про Кричильську ОТГ Рівненщини, яка створена у грудні торік. Є на них і неточна інформація про розташування рекламних об’єктів, довжину доріг. 

На Рівненському геопорталі інформацію оперативно можна буде знайти

інформацію про адміністративний устрій, рекламні об'єкти,  автошляхи, маршрути громадського транспорту, ліси, меліоративні об’єкти.

 

Приміром, про рекламу: буде вказано місце її розташування, розміщено зображення, вказані дата видачі дозволу на розташування, термін його закінчення, власник об'єкта тощо.

Діятиме геопортал за посиланням: geo.rv.gov.ua. А ось тут можна побачити, яка інформація буде на ньому: 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень