Дати різняться, та прагнення святкувати разом лишається: в ОДА говорили про Різдво (ФОТО)

В Рівному відбувся перший у цьому році Духовний ранок

Сьогодні у Рівному відбувся перший у 2019 році Духовний ранок.

Участь у ньому взяло керівництво області, представники різних церков та громадські діячі. Зокрема, керуючий Рівненською єпархією Православної Церкви України, Архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон, а також декан Рівненського деканату Луцької дієцезії Римо-Католицької Церкви отець прелат Владислав Чайка.

Цього разу головною темою обговорення  стало Різдво. І хоча у різних релігійних конфесій дати святкувань різняться, сама подія єдина для всіх, каже настоятель рівненських парафій св. Петра і Павла та Божого Милосердя о. прелат Владислав Чайка:

Різдво Христове – це одне з найбільших сімейних свят. На сьогоднішній день носимо в наших серцях прагнення разом святкувати Різдво Христове. Перш за се треба сказати, що це подія, а не дата. 

 

Довіряємо визначення дати святкування Різдва церковним комісіям – нехай вони собі там займаються спокійно, а ми будемо святкувати.

Попри розбіжності у датах святкування, присутні помолилися за мир та спокій в Україні і на Рівненщині.

Лунали під час Духовного ранку і традиційні колядки у виконанні хору «Фаустина» римо-католицької церкви.

До слова, це вже п’ята подібна зустріч у такому форматі. Традицію їхнього проведення започаткували голова ОДА Олексій Муляренко спільно з релігійними громадами області. Захід передбачає відкритий формат спілкування і є традиційним.

Наступний Духовний ранок відбудеться уже 5 лютого і буде присвячений темі Церкви та держави.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень