Дали аскорбінову кислоту й вітаміни для очей: як в Єгипті ізолювали українського туриста з COVID-19

З 6 вересня він сидить в готелі

Українець Євген 6 вересня прилетів на відпочинок до Єгипту.

В аеропорту тест на коронавірус показав позитивний результат. Тож туриста ізолювали в готелі.

Родичі Євгена неодноразово зверталися в страхову компанію, до гіда і працівників готелю. Але результатів так і не домоглися. Його дружину та брата відселили в інший корпус готелю, а 10 вересня вони повернулися в Україну.

А у Євгена забрали паспорт і приставили охорону, щоб він не залишав свій номер, повідомляє ТСН

Спочатку нас запевнили в тому, що йому дадуть ліки та викличуть лікаря, але його так і не було. З рецепції готелю принесли «ліки» — аскорбінову кислоту і вітаміни для очей.

 

Згодом наш гід, страхова компанія і працівники готелю стверджували, що лікар до нас вже не приїде, тому що у нас немає ніяких симптомів хвороби. У наданні лікаря страхова посилалася на готель, а готель, своєю чергою, на страхову, в результаті лікаря так і не було.

 

Ніхто навіть не прийшов поміряти температури, – розповів брат Євгена Микита.

Українець розповів, що почуває себе нормально. Є несильний нежить, дере в носі та трохи піднялася температура.

Він припустив, що це може бути через різкий перепад температур. Родичі Євгена переживають, оскільки розуміють, що симптоми коронавірусу може діагностувати тільки лікар.

Страхова говорить звертатися в асистуючу компанію, щоб прислали мені лікаря, а в цій компанії говорять писати запит в страхову. Сказали на сайті страхової знайти електронну адресу і туди посилати запит, – додав Євген.

В туристичній компанії, яка організувала тур, розповіли до них не зверталися з приводу хворого клієнта.

Хвороба протікає практично безсимптомно і послуг лікаря пацієнт не потребує. Туристична страховка покриває лікування, але клієнт повинен звернутися за телефонами, які вказані у страховому полісі.

 

Вартість самоізоляції українця на себе візьме готель, а ось другий тест на коронавірус і ще одні квитки на літак Євгену доведеться оплачувати самостійно.

 

Як виняток, туроператор надасть йому зворотний квиток безкоштовно, коли у нього буде на руках сертифікат про негативний повторний тест на коронавірус, – додали в туристичної компанії «Пегас Туристік».

У страховій компанії пояснили, що вони займаються наданням медичної допомоги – амбулаторної, стаціонарної. А ось самоізоляція в цей перелік не входить.

Якщо тест виявиться негативним, то Євгена того ж дня відправлять додому і почнуть розгляд в аеропорту з приводу помилкових тестів. Якщо тест виявиться позитивним, то з моменту отримання результату, Євген буде на самоізоляції ще 14 днів, – зазначив брат Євгена.

Джерело – РБК-Україна

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень