На Рівненщині чиновник, який нещодавно перехворів на COVID-19, хоче стати донором крові

Якщо це дозволять медики

Сьогодні в Україні стартував марафон-акція «Перемога – у нас в крові», в рамках якої спортсменів закликають здавати кров. Ініціаторами благодійного заходу виступають Міністерство молоді та спорту разом зі спортивною спільнотою і Товариством Червоного Хреста України.

Акція приурочена до Всесвітнього дня донора крові, який цьогоріч відзначатимуть у неділю, 14 червня, і пройде під хештегом #перемогаунасвкрові.

Донорська кров щодня рятує тисячі життів :)

Докладніше про всеукраїнську ініціативу розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін:

Мета ініціативи – привернути увагу суспільства до проблеми дефіциту крові у банках крові України. До акції закликають долучитися спортсменів та інших видатних осіб, аби на власному прикладі показати безпечність цієї процедури і популяризувати здоровий спосіб життя.

 

Сьогодні обласне управління молоді та спорту повела зустріч із видатними спортсменами, які бажають долучитися до акції. З понеділка в нас уже будуть перші охочі – відомі спортсмени Рівненщини та аматори, які долучаться до цієї акції.

 

Єдине, що є певні вимоги до тих, хто бажає здавати кров. Облуправління охорони здоров’я координує всю роботу.

Заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін

Чиновник зазначив, що подібну акцію в області цьогоріч вже проводили – навесні. Однак він сам участі у ній тоді не брав – через хворобу:

Я був відсутній, хворів на коронавірус... Зараз хочу поспілкуватися із медиками і якщо це можливо, то маю долучитися до цієї акції, - сказав Сергій Подолін.  

Усіх охочих закликають також долучитися до благодійного марафону, аби допомогти хворим, які потребують донорської крові.

Зауважимо, що здати кров можна не лише в обласному центрі служби крові (у Рівному), а й в різних районах області.

За словами начальника облуправління охорони здоров’я Олега Вівсянника, у лікувально-профілактичних закладах області є пункти забору крові. Крім того, станція переливання крові має у розпорядженні і виїзні бригади.

Пільги для донорів крові, які передбачені чинним законодавством

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень