Чи вистачить грошей на пенсії та хто з українців отримує мінімум 45 тис. грн на місяць

Мінімальна пенсія = одному прожитковому мінімуму, а от максимальну… отримують судді

В Україні немає проблем з виплатою пенсій, і в цьому році з держбюджету до Пенсійного фонду надійде 202 мільярди гривень. Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України з посиланням на заступника міністра фінансів Романа Єрмоличева.

- Загальні витрати бюджету Пенсійного фонду сягають 481 мільярд гривень.

 

Основними джерелами покриття цих витрат є надходження зі сплати єдиного соціального внеску та кошти держбюджету.

 

У червні цього року сплата ЄСВ зросла у порівнянні з червнем минулого року.

 

Тобто просіли квітень-травень, червень, але пішов в плюс на 449 мільйонів гривень, — цитує Романа Єрмоличева пресслужба Мінфіну.

За словами заступника профільного міністра, найменша пенсія в Україні встановлена на рівні прожиткового мінімуму й становить 1712 гривень. Але є окремі категорії пенсіонерів, у яких мінімальна пенсія буде більше.

- Наприклад, жінка, маючи страховий стаж 30 років, а чоловік - 35, отримують мінімальну пенсію у 2100 гривень.

 

Найбільша пенсія, обмежена десятьма прожитковими мінімумами. Станом на 1 липня це 17 тисяч 120 гривень, — йдеться у повідомленні пресслужби.

При цьому Єрмоличев підкреслив, що окрема категорія пенсіонерів, для яких подібного обмеження немає, це судді – у них середній розмір пенсій становить близько 45,9 тисячі гривень.

- Загалом пенсіонерів в Україні 11 мільйонів пенсіонерів, які отримують 2-4 тисячі гривень — близько 9 мільйонів, — резюмував Роман Єрмоличев.

Додамо, Пенсійний фонд України провів перерахунок пенсійних виплат з 1 липня 2020 року у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з 1638 гривень до 1712 гривень.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень