Чи справді лікування від коронавірусу сягає 100 тис. гривень. Офіційне пояснення

Скільки ж на Рівненщині коштує перебування у лікарні

Скільки коштує лікування від коронавірусу – це питання вкотре порушили сьогодні під час онлайн-брифінгу у Рівненській ОДА.

Адже зазначають, що сума може сягати 100 тисяч гривень.

На це начальник облуправління охорони здоров’я Олег Вівсянник відповів, що лікування хворого за протоколом МОЗ має оплачувати держава. Однак є дороговартісний препарат, який не входить до переліку безоплатних.

Його, мовляв, мають право купувати самі пацієнти:

Очільник медицини краю Олег Вівсянник

- Згідно з протоколом МОЗ, стаціонарне лікування при тих ліках, які прописані в протоколі надання медичної допомоги, і які державний чи комунальний заклад може купити (тобто якщо вони відносяться до затвердженого національного переліку) – здійснюється за рахунок бюджетних коштів.

 

Проте є ліки, які можна призначати для лікування, особливо у важких випадках. І ці ліки не віднесені до національного переліку лікарських засобів. Пацієнти можуть купувати їх самостійно.

 

Дійсно, є такий препарат, курс лікування яким коштує до 50 тисяч гривень. І такі препарати пацієнти мають право купувати самостійно.

Суми, у скільки ж обходиться перебування у стаціонарі з діагнозом COVID-19, начальник облуправління охорони здоров’я не назвав.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень