Чи фіксували другу хвилю епідемії коронавірусу на Рівненщині та повторні зараження 

І чи справдились прогнози науковців?

Кількість хворих на коронавірус на Рівненщині суттєво зросла на початку червня.

Після Трійці.

Головний санлікар Рівненщини та керівник обласного лабцентру Роман Сафонов
Головний санлікар Рівненщини та керівник обласного лабцентру Роман Сафонов

Тож цей період умовно можна назвати другою хвилею епідемії на території краю, повідомив головний санітарний лікар Рівненщини Роман Сафонов:

- Серед епідеміологів вважається, що перша хвиля захворюваності завершується тоді, коли тривалий час фіксують спад захворюваності. Якщо по Україні можна говорити про другу хвилю, то Рівненщини це не стосується. У нас такого не було.

 

З шостого по дев'яте червня ми сподівались, що піде на зниження захворюваність. Натомість після Трійці був стрибок угору, було багато хворих.

 

Якщо казати умовно, то оцей приріст хворих після Трійці і є тою другою хвилею. Але не важливо, як ми це будемо називати, важливо те, що Рівненщина багато тижнів у трійці лідерів за кількістю хворих. 

 

Щодо прогнозів на осінь, наприклад, то я б їх не озвучував. Це вірус не вивчений, і це невдячна справа давати якісь прогнози. Я вже казав про це. Усі прогнози, які озвучували наукові інститути не справджувались. 

До слова, випадків повторного зараження коронавірусом серед мешканців Рівненщини не фіксували. 

Єдиним надійним і бюджетним методом уникнення інфікування Роман Сафонов вважає дотримання маскового режиму та дистанції. А ще здорове харчування, сон та гігієна. А ще правильне прибирання приміщень. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень