Чи будуть цього року школярі з підручниками і чому їх не було торік – розповіла у Рівному міністр освіти

Винні суди?

Міністр освіти Лілія Гриневич ( на фото вгорі) пояснила, що торік тільки в листопаді у школи надійшли підручники для 1 класу, бо в державі запроваджували новий стандарт початкової освіти і видавцям потрібно було більше часу на друк.

Також із запізненням отримали книги для навчання у 5 та 10 класах, бо одночасно друкували три лінійки підручників і поліграфічні підприємства не витримували навантаження.

А з кількох предметів книги торік так і не надійшли. І їх ще досі додруковують. Чому так – пояснила Лілія Гриневич:

Це там, де видавці були незадоволені, що їхні підручники відхилили, і подали позови до суду. І суд видав цим видавцям забезпечення позову, яким заборонив нам друкувати інші підручники, які пройшли конкурс, з цього предмету.

Міністр освіти висловила сподівання, що цього року ситуація із забезпеченням підручниками буде краща. Так, для 2 класу їх вже майже надрукували і до 15 серпня доставлять органам місцевого самоврядування. Також цього року через оновлення програм ще друкують підручники з деяких предметів, наприклад з історії України, для 6 та 11 класів. Для останніх, сподівається Лілія Гриневич, більшість книг доставлять до початку навчального року.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень