Чотири собаки у Нацполіцію за 100 тисяч: дорого чи ні

Думка фахівців

Як уже повідомляло Радіо Трек, рівненська поліція придбала чотирьох собак майже за 100 тисяч гривень. Як йдеться на сайті державних закупівель Prozorro ,чотирьох службових німецьких вівчарок на прізвиська «Воїн», «Вікінг», «Ґерда» та «Джері» придбали за 98 тисяч гривень, тобто, вартість кожної – 24,5 тисячі.

 

Договір про купівлю собак by Ilona Radzivil on Scribd

 

Договір про купівлю собак by Ilona Radzivil on Scribd

 

Це одразу почали активно обговорювати рівняни у соцмережах. Їхні думки - дорого це чи ні – розділилися. У поліції кажуть, що ціна не завищена, а навпаки, навіть вдалося суттєво заощадити. Адже вартість лише тренування службових собак перевищує 20 тисяч, говорить речник поліції Рівненщини Галина Сернівка:

 

- Це підрощені собаки на 60-70%. Там комусь 9 місяців, є собаки 1 рік і місяць. Тобто, вони уже треновані і незабаром, десь весною, їх вже можна буде долучати до розслідувань. До прикладу, в Києві комплекс тренувань (лише занять з собаками) обійдеться у 22 тисячі гривень – це не враховуючи вартість собаки. Тому, не можна стверджувати, що собак придбали за завищеною ціною.

 

Ми вирішили запитати, чи дійсно це вигідна угода у людей, які займаються розведенням собак і кінологів. Спеціалісти кажуть, що ціна залежить від багатьох аспектів, тож однозначно зробити висновок складно. І зазначають, що такою є вартість на собак у Європі, за умови, що вони навчені шукати вибухівку та наркотики. Тож у разі, якщо і наші новопридбані песики згодом покажуть такий же результат, то ціна цілком адекватна, тим паче, що це безпека мешканців області, вважає Віктор, який займається розведенням собак:

 

- Це треба дивитися, щоб собаки були навчені. Якщо в МВС ще додадуть дресирувань, все зроблять і собаки дуже перспективні, тобто, покажуть себе у майбутньому, що вони там 10 років відпрацюють «від А до Я» - ну, то це друге питання. Але, я вважаю, що це дорого, звичайно, 24, 5 тисячі. Ну, як для мене, то це дуже дорого.   

…..Знайдуть наркотики – то для Рівненської області це дуже хороші показники, знайдуть вибухівку – то такі собаки треба в області. Це наша з вами безпека.

 

В будь-якому разі, додають фахівці, з продавцем варто було б укласти договір про певні гарантії, тобто, щоб з часом у тварин не виникло певних проблем зі здоров’ям. Словом, оцінити собак зараз дуже складно, адже це питання перспективи, тобто те, як вони проявлятимуть себе в роботі з часом.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень