Чому здачі першого тесту на коронавірус на Рівненщині треба чекати від 3 до 7 днів

Адже за стільки часу можна й одужати

Зростання кількості людей з симптомами коронавірусу привело до того, що не вистачає мобільних бригад, які беруть матеріал для первинних тестів, говорить заступниця начальника облуправління охорони здоров’я Олена Гандзюк:

У нас в області є 70 таких бригад. Але є місцевість, де високий рівень захворюваності, і навантаження на одну бригаду – дуже велике. Через це сімейні лікарі дають направлення на тестування не на сьогодні.

 

Так, є мобільні бригади, які здійснюють по тисячі виїздів на місяць. Хоча, за договором з Національною службою здоров’я, максимальний коефіцієнт оплати отримують лише за 150 виїздів.

Щоб проблему вирішити, за словами Олени Гандзюк, нині управління охорони здоров’я працює з НСЗУ над збільшенням кількості мобільних бригад. Зокрема, йдеться про те, щоб додати хоча б три. І скоріше за все, вони діятимуть у Рівному.

Також за збільшенням їх кількості звертаються керівники медзакладів області, які бачать велике навантаження на мобільні бригади. Так, вчора за цим в управління телефонував керівник Рокитнівського центру первинної медико-санітарної допомоги.

Олена Гандзюк додає:

Враховуючи епідситуацію, скоріше за все, незабаром взагалі в Україні змінять механізм забору матеріалу для тестів. Тобто це робитимуть медики первинної ланки меддопомоги.

 

Як саме це буде робитися – поки ще алгоритму нема. Але є інформація про таке з пресбрифінгу першого заступника міністра охорони здоров’я Ірини Садов’як.

Зі зростанням кількості хворих нарощують і потужності лабораторій області, які роблять тести на коронавірус. Для цього, каже Олена Гандзюк, вже закуплене оснащення.

Якщо лабораторії працюватимуть на повну потужність, то встигатимуть робити, як і нині, тести за 1-2 доби.

 

Нині лабораторія обласного Центру громадського здоров’я робить 600 тестів за добу, обласного лабораторного центру – значно більше.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень