Чому результати ПЛР-тестів на коронавірус на Рівненщині доводиться чекати по 5 днів

Скарги на таке довге чекання надходять навіть від тих хворих, які з симптомами недуги перебувають у стаціонарі

Головний санітарний лікар області Роман Сафонов висловив сподівання, що таке тривале чекання результатів - це не численні випадки, а якісь окремі. Бо, пояснив,

все ж таки 100% запитів, які ідуть на дослідження біологічних зразків, закриваються в межах 3 днів.

 

До 80% - у межах 2 днів.

У разі проблем з отриманням результатів тестів він радить звертатися до сімейних лікарів, а вони можуть телефоном звернутися до Романа Сафонова, щоб з’ясувати причину затримки.

Роман Сафонов

Також головний санітарний лікар області розповів, що зробили для прискорення видачі результатів тестів:

Останні пару тижнів лабораторним центром було задіяно в роботу спеціальна програма, яка значно спростила, прискорила видачу результатів.

 

Раніше декілька годин наші спеціалісти витрачали на те, щоб виписати протоколи результатів досліджень, а їх – сотні і їх треба було в кожен заклад електронною поштою направити (на це пів дня інколи витрачалося). 

 

А зараз працює комп'ютерна програма, яка робить відразу після отримання лаборантом результатів автоматичну розсилку на ту електронну адресу закладу, який доставляв ці зразки.

Що стосується можливих причин затримок видачі результатів досліджень, то, за словами Романа Сафонова, вони могли бути такими:

По-перше, такі інциденти могли бути пов’язані з пуско-налагоджувальними роботами. І другий момент, що не всі заклади були внесені в базу і могли бути якісь збої.

Також він поінформував, що зараз вони збираються

збільшити лабораторні потужності ще на 100-150 досліджень за добу, щоб 100-відсотково люди мали результати досліджень в межах 2 днів.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень