Чому ні сторож, ні відеокамери не запобігли крадіжці троянд біля школи на Рівненщині: пояснення

У відділі освіти Вараша прокоментували ситуацію

Біля школи №1 у Вараші злодійка викопала і вкрала три кущі троянд. Ці квіти посадили школярі і куплені вони були за кошти їхніх батьків. У школі в цей момент, а це було після 22 години 28 червня, був сторож. І злодія в момент крадіжки зафіксувала вулична відеокамера. Втім, сторож злодія не впіймав.

Переглянути запис з відеокамери школи можна тут.

Начальник міського відділу освіти Вараша Олена Корень каже, що сторож був у цей момент на плановому обході школи. А так це було чи ні – встановити жодним чином не можливо.

Далі говорить Олена Корень:

Сторож надав відповідь, що в той момент часу, коли це трапилося, обходив заклад.

 

На сьогодні ми це питання розглядали з колегами в управлінні освіти. І будемо порушувати питання стосовно заключення договорів зі спеціалізованими охоронними організаціями для того, щоб заклади могли охороняти спеціалізовані охоронні організації, щоб це робили не сторожі, а люди, які справді вміють це робити, знають, як правильно це робити, і будуть добросовісно виконувати свої обов’язки.  

За словами Олени Корень, також є проблема з освітленням території школи, через що сторож не міг побачити через вікно, що злодійка перебуває на клумбі. Мовляв, біля камери, щоб розпізнати можна було злодія, потрібно було мати кілька світильників з лед-лампами.

Олена Корень обіцяє, що з цією проблемою буде звертатися до депутатів міськради Вараша. І просити при формуванні бюджету міста на наступний рік закласти кошти на охорону шкіл спеціалізованими охоронними організаціями. Щоправда, якщо утримання трьох сторожів для однієї школи обходиться місту у 150 тисяч гривень на рік, то послуги спеціалізованих охоронців коштуватимуть втричі дорожче.

Тим часом, поки ця проблема не вирішена, на думку Олени Корень потрібно провести розмови з керівниками шкіл, щоб ті ще раз провели інструктажі зі сторожами про їхню відповідальність за шкільне майно.  

До речі, як каже Олена Корень, сторож школи №1 Вараша визнав свою вину і за власні гроші придбав і посадив троянди замість вкрадених. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень