Чому мобільні бригади не завжди виїжджають до хворого з симптомами COVID-19: роз’яснив головний санлікар країни

Мобільні бригади «зацікавлені виїжджати й забирати зразки»

Головний санлікар країни Віктор Ляшко переконаний, що мобільні бригади завжди виїжджають на виклик хворого з симптомами COVID-19, в іншому разі причиною є «людський фактор».

Про це він розповів в інтерв’ю УП. Життя.

За його словами, ці бригади працюють ефективно. Їхній виїзд, зокрема розхідні матеріали, пальне тощо, покриває Національна служба здоров’я.

Коли мені кажуть, що щось не працює або не їздить, то я більше, ніж упевнений, що хтось або не скористався можливістю, або це людський фактор, – пояснив Ляшко.

Ба більше, чиновник стверджує, що мобільні бригади «зацікавлені виїжджати й забирати зразки», інакше НЗСУ понизить їм коефіцієнт. Він додав, щоб громадяни, маючи явні симптоми коронавірусу, наполягали на приїзді медиків.

Ляшко також зауважив, що мазок медики беруть лише в того члена сім’ї, який має симптоми вірусу.

Ми не знаємо, у який період часу потрапимо на забір в цю родину. У середньому, десь на 5-7 день найчастіше виникають симптоми, але інші члени родини можуть бути ще не хворі, адже інкубаційний період до 14 днів, хоча десь у 70% усіх випадків інкубаційний період – 7-8 днів,  – уточнив він.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень