Чому хворій з температурою 39 відмовили у виклику лікаря: коментар управління охорони здоров’я

3 січня цього року мешканці Рівного Світлані Куропій, яка приїхала до батьків у райцентр Сарни, по телефону у Сарненській поліклініці відмовили у виклику лікаря додому, хоча у жінки була температура 39 градусів.

Їй пояснили, що дільничний лікар ходить тільки до інвалідів та пенсіонерів.   Коли Світлана Куропій поцікавилася, чи не можна тоді викликати швидку допомогу, їй сказали, що швидка допомога на виклики до хворих на грип не їздить. Сайт Радіо Трек писав про це у публікації На Рівненщині до хворої грипом з температурою 39 градусів не прийшов на виклик лікар

Ми попросили прокоментували цю ситуацію заступника начальника обласного управління охорони здоровя Ігоря Добровольського (на фото):

За офіційною інформацією, виклик ні на пункт швидкої медичної допомоги, ні в реєстратуру центру ПМСД (первинної медико-соціальної допомоги, як нині називають полілкілінки) 3 січня на прізвище, яке було озвучено, не поступав. Фіксуються в журналі викликів. Є затверджена форма, в якій фіксуються виклики. Не мають права відмовляти у виклику лікаря додому. Нема регламентних документів, які б регламентували відмови.

За словами Ігоря Добровольського, не мають права відмовляти у виклику до людини з температурою і на швидкій. Лише якщо температура  невисока і працює поліклініка, тоді зі швидкої виклик можуть переадресувати туди.

 Якщо у виклику відмовили, Ігор Добровольський радить звертатися до адміністрації медзакладу.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень