Рівненські батьки в паніці. Хворих дітей можуть залишити без місця реабілітації

Рівненський реабілітаційний центр для дітей з неврологічними хворобами хочуть об’єднати з обласним будинком дитини на вулиці Поповича, 35.

Частина батьків, чиї діти лікуються у реабілітаційному центрі, стурбовані цією реорганізацію. Їх непокоїть той факт, що на сьогодні будинок дитини допомагає хворим дітям не старше шести років. А у реабілітаційному центрі, який поки перебуває на балансі Рівненської обласної дитячої обласної лікарні, можуть лікуватися діти значно старшого віку.

Зокрема Надія Воробйова, матір 7-річної дівчинки, вважає, що таке об’єднання двох закладів фактично залишить без належного медичного обслуговування велику частину дітей з важкими неврологічними захворюваннями:

– Там проводять корекцію дітям до шести років. Наш (Рівненський реабілітаційний) центр для дітей і старшого віку. Специфіка того, що він знаходиться в медичному закладі, де є така медична допомога, як: реанімація, травматологія, офтальмологія, різні вузькі спеціалісти. Можливість отримати будь-яку консультацію тут на місці, поздавати аналізи, зробити додаткові обстеження. Це не треба брати дитинку на руки і везти її в зовсім інший кінець міста чи шукати якийсь діагностичний центр для того, щоб дообстежити дитину.

Там (в обласному будинку дитини, - ред.) проводиться дуже велика колосальна робота, але в них своєї роботи вистачає. Для чого переводити ще цей центр, поєднувати їх, коли реально місця не буде нікому.

Своєю чергою головний лікар Рівненської дитячої обласної лікарні Віталій Бойко стверджує, що ніхто закривати реабілітаційний центр не планує.

З його слів, обласний будинок дитини сам звернувся з клопотанням про об’єднання зусиль двох медзакладів, аби допомогти обласній дитячій лікарні на прохання батьків онкохворих дітей розширити відділення онкогематології:

– Ніхто нічого не переносить. Рішення не прийняте. Є звернення громадських організацій і батьків, що стосуються онкогематології, яке розміщене поряд з відділенням реабілітації. Ми, враховуючи те що будинок дитини теж звернувся з клопотанням, що у них там, враховуючи зменшення кількості державних дітей, є вільні площі і така сама реабілітація, методики, фахівці і так далі, вони теж займаються реабілітацією і ми займаємося реабілітацією, чи є можливість обговорити це питання об'єднання зусиль по реабілітації двох закладів в один, щоб ми, можливо, могли розширити відділення онкогематології. Воно все ще тільки в задумах.

Тож Віталій Бойко запевняє, що поки така ініціатива перебуває лише на рівні обговорення і потребує доопрацювання, адже подібне рішення повинні приймати депутати на спеціальних комісіях чи сесії Рівненської обласної ради. Також він додав, що навіть у випадку об’єднання двох медзакладів, вікових обмежень дітей, які потребують лікування, під час реабілітації не буде.

Зауважимо, що сьогодні у Рівненському обласному будинку дитини відбудеться круглий стіл щодо цієї теми. Участь у обговоренні можуть взяти лікарі, батьки дітей, що потребують реабілітації та усі зацікавлені. Початок о 12:00.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень