Через 37 років після загибелі на могилі афганця з Рівненщини встановили гранітний пам'ятник

Це відбулося у Дубенському районі

Таким був пам'ятник ще у лютому цього року

Просили владу встановити новий пам’ятник на могилі свого побратима Анатолія Андрощука, який загинув у 1980 році в Афганістані і похований у селі Грядки, представники громадської організації «Дубенська організація Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)». Пояснювали:

В роки Афганської війни 9 наших побратимів з Дубенщини не повернулись додому і на могилі кожного з них стоять гранітні пам’ятники, лише на могилі Анатолія - старенький пам’ятник. 

 

Щорічно напередодні Дня вшанування воїнів-інтернаціоналістів ми, воїни-афганці, спільно з представниками влади їдемо до кожної могили віддати шану бойовим товаришам та покласти квіти, і щоразу стан пам’ятника Анатолія викликає невдоволення.

Врешті, новий пам'ятник Анатолію Андрощуку встановили. А вчора і освятили. Чин освячення пам’ятника звершив благочинний Дубенського районного благочиння протоієрей Ігор Загребельний та прибуле духовенство.

Допомогли з коштами на пам'ятник Дубенські районні держадміністрація та рада, Семидубська сільська рада. А приватний підприємець Юрій Шимко, який також є воїном-афганцем, зробив суттєву знижку на виготовлення пам’ятника. 

Тож нині пам'ятник на могилі загиблого афганця виглядає ось так:

За інформацією Дубенської райдержадміністрації

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень