«Часто підставу для цькування дає вчитель»: у Рівному обговорили проблему булінгу

На засіданні колегії міського управління освіти

Законопроект, де визначене поняття "булінгу", ще не прийнятий Верховною Радою. Ним пропонується накладати штрафи від 340 до 3400 гривень на булерів, чи їхніх батьків і працівників шкіл, які випадки цькування дітей приховують.

Про це розповіла головний спеціаліст міського управління освіти Людмила Грекул. Також вона навела статистику щодо випадків булінгу у школах Рівного:

В цілому по місту зафіксовано 25 випадків вербального булінгу, 3 – фізичного, 17 кібербулінгу.

 

Такі випадки зафіксовано та проведено відповідну роботу у таких закладах: це школи №№1, 2, 11, 13, 18, 19, колегіум, №23, 27, Рівненський економіко-правовий ліцей.

Людмила Грекул

За словами Людмили Грекул, часто підставу для булінгу дає вчитель, який може принизити дитину, якщо вона спізнилася на урок, не виконала домашнє завдання. Цього року у Рівному були зафіксовані такі випадки. В результаті дитина вимушена була перейти в іншу школу.

Кібербулінг – цькування через соцмережі - був поширений у 2016-2017 роках.

А ось соціальний булінг – груповий  часто здійснюють члени батьківських комітетів шкіл, цькуючи дитину за неспроможність її батьків оплатити благодійні внески.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень