Порошенко розповів про стрибок економіки в селах Рівненщини

Президенту теж розповіли про здобутки

Сьогодні у Рівному працював Президент України. Петро Порошенко відкрив Раду регіонального розвитку Рівненщини на 2019 – 2021 роки. Серед об’єктів які потрапили  до стратегічного плану розвитку,  зокрема створення індустріального парку у селі Мала Любаша, що за 15 кілометрів від Рівного.

Крім того, план розвитку передбачає будівництво навчальних закладів, спортивної інфраструктури, доріг тощо.

Петро Порошенко наголосив на розвитку сіл протягом останніх років. За словами президента, на Рівненщині значно зросла кількість іноземних інвестицій та експорту до Євросоюзу:

Кожна громада має змагатися за інвестора. І Рівненська область зараз шукає всі можливості, аби привабити іноземні інвестиції. На Рівненщині доля Євросоюзу в експорті складає 78%. Лише за минулий рік цей експорт зріс на понад 15%.

 

І громади добиваються створення на своїй території високооплачуваних робочих місць, що дуже важливо для області, де 53% населення проживає в сільській місцевості. І вже завдяки їхнім зусиллям малий та середній бізнес забезпечують зараз 80% реалізованої в області продукції.

Окрім того Порошенко згадав і за школи. З 26 нині діючих шкіл в області, половину побудували за останні чотири роки.

 І пріоритети громад – це освіта, розвиток шкіл. За всі роки незалежності в області звели 26 шкіл. За чотири останніх роки – більше половини. У 19-21 роках на Рівненщині побудують ще щонайменше 8 шкіл.

Також в області в цьому році має запрацювати 33 інклюзивно-ресурсні центри для роботи з дітьми, які мають особливі потреби.

Такий уже є в Сарнах. Серед реабілітаційних заходів там практикують контакт дітей з тваринами – каністерапію.

Щодо Рівного, то в місті й надалі продовжать активно впроваджувати енергозберігаючі технології.

Окрім того в обласному центрі за останні роки значно зріс бюджет розвитку. Ще у 2013 році він становив 50 мільйонів гривень. Тепер понад 300 мільйонів.

 В громадах області бюджети розвитку, за словами Петра Порошенка, взагалі збільшилися майже в 70 разів.

Повертаючись до Рівного - в наступні три роки обласний центр хоче перевести котельні на біопаливо, збільшити тролейбусний парк до ста одиниць, кількість спортивних майданчиків і добудувати стадіон «Авангард». На його відкриття міський голова Володимир Хомко запросив президента особисто.

Загалом, впродовж наступних 3-ох років планується реалізувати понад 800 проектів та ініціатив. Усі вони включені до перспективного  плану розвитку на 2019-2021 років.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень