Будуть ще й приватні, і релігійні: як у Рівному вирішують проблему з місцями у дитсадках

132 дитини на 100 місць у дитсадках претендує у Рівному, втім вже найближчим часом ситуація має змінитися на краще

За словами заступника начальника міського управління освіти Рівного Катерини Сичик, у Рівному 100% дітей п’ятирічного віку забезпечені дошкільною освітою, як і вимагає закон. А ось менші діти – ні.

Так, цього року у дитсадки міста за електронною чергою зарахували 2929 дітей, з яких майже половина – ясельного віку.

Втім, 2646 дошкільнят не змогли піти до дитсадків, з них 1100 - віком 3-7 років, оскільки не було місць.    

Що нині роблять, щоб збільшити кількість місць у дитсадках, розповідає заступник начальника міського управління освіти Рівного Катерина Сичик:

Зараз управління освіти працює над тим, щоб у навчально-виховних комплексах (НВК) №1 (на вулиці Княгині Ольги, 25) і №37 (на Курчатова, 9-А) забрати класи, які навчаються в початковій школі, і зробити групи дошкільного віку дітей. Практично ми вже три таких групи відкрили в НВК №37, одну групу – в НВК №1. Тобто ще є можливість відкрити чотири групи.

 

Ще є три заклади, в яких ми можемо також відкрити додатково дошкільні групи. Це заклади №№50 (вул. Поповича, 15), 7 (Боярка, 14) та 44 (Вербова, 40).

 

Окрім того, розпочата робота з відновлення роботи дошкільного закладу №17 на вулиці Соборній, 420-А.

Також, каже Катерина Сичик, нині виготовляють проектно-кошторисну документацію на відкриття ще одного дитсадка - на вулиці Дубенській. Це буде дитсадок №26.

Щоб більше дітей охопити дошкільною освітою, при дитсадках та у Палаці дітей та молоді також створили групи з короткотривалим перебуванням.

Завдяки цьому вдалося охопити дошкільною освітою 561 дитину.

Оскільки нині законодавство дозволяє відкривати школи і дитсадки при релігійних організаціях, вже, за словами Катерини Сичик,

дві релігійні конфесії зверталися в управління освіти за отриманням ліцензії на відкриття дитсадків.

До того ж, як пообіцяв міський голова Рівного Володимир Хомко, у місті відкриють нові дитсадки, в тому числі і збудують приватні:

Найперше, дитсадок «Вишенька» ( це №17 на Соборній, 420-А)  буде зроблено у  найближчі півроку. Все йде повним ходом. У найближчі півроку буде здано. Це приблизно 200 дітей.

 

Приміщення колишнього дитсадка на Дубенській нам повертає облдержадміністрація. Документацію розробляють і він буде робитися в наступному році.

 

Третій дитсадок на вулиці Коновальця - під №58.

 

Ще є план зробити один дитсадок у Басовому Куті.

 

І два приватних дитсадки забудовники «Шасливого»  готові будувати.

 

Якщо це буде виконано, то в Рівному проблема з місцями у дитсадках буде знята. Якщо бюджет міста буде такий, як зараз, оте, що я озвучив, реально втілити в найближчі два-три роки.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Теги: дитсадок
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень