«Буде погода - буде дорога»: комунальники розповіли, чому не ремонтують дороги у Рівному

Кажуть, має бути сухо та не менше +10

Традиційно після зими дорожнє покриття у Рівному вимагає ремонту, оскільки з'являються вибоїни на проїжджих полотнах. Вони можуть стати причиною аварійних ситуацій. Щоб цього не допустити, щодня працівники міськШЕУ проводять роботи з ліквідації ямковості.

Вибоїни засипають різною сумішшю.

Особлива увага приділяється автошляхам з найбільш інтенсивним рухом та на найбільш проблемних ділянках. Це вулиці: Макарова, Млинівська, Данила Галицького, Костромська, Соборна та інші.

Натомість поточний ремонт дорожніх полотен зараз проводитись у Рівному не може. Оскільки такий вид роботи здійснюються гарячою асфальтобетонною сумішшю, яка під час укладання повинна мати температуру в межах плюс 150-160 °C.

При морозній погоді - суміш охолоджується і коли її кладуть на охолоджену проїжджу частину, то температура знову ж таки зменшується. І вже виходить, що його ніколи укатувати. Він не ущільниться. Ефекту не буде. Ми повинні дотримуватися технічних правил.

 

Тож укладати гарячою асфальтобетонною сумішшю у холодну та вологу пору ми не можемо, оскільки не забезпечимо якість ущільнення дорожнього покриття, - розповів заступник начальника Рівненського ШЕУ Віктор Климук.

Для проведення ефективних поточних ремонтних робіт на дорогах, потрібні необхідні погодні умови, а саме - сухість та середньодобова температура не менше +10.

У місті є чимало зелених насаджень, парків, зелених зон. Там досі сніг і він дає зволоження для дорожніх одягів. А при мокрій основі ми не можемо проводити поточні ремонтні роботи, - додає заступник начальника Рівненського ШЕУ Віктор Климук.

Отже, коли погода покращиться, тоді комунальники зможуть приступити до поточного ремонту.

В першу чергу - це вулиці, де курсує громадський транспорт.

Окрім того, на наступній сесії Рівнеради депутати затверджуватимуть фінансування капітальних видатків. Після цього відбудуться тендери, які дадуть змогу приступити до ремонтних робіт асфальтного покриття у всіх мікрорайонах нашого міста.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень