«Більше не в Реанімації»: Чоловік, якому пересадили серце в м. Рівне, вже може самостійно сидіти та говорити (ФОТО/ВІДЕО)

Він в інституті Шалімова і «веде помірний спосіб життя»

Колаж наш: кардіохірург Тарас Доманський -- праворуч

17 грудня Рівне прогриміло на всю Україну: в нашій Центральній міській лікарні вперше здійснили трансплантацію серця.

Серце 37-річного донора з м. Рівне отримав 47-річний пацієнт із Сарненщини, який інакше, за прогнозами лікарів, міг би вже не дожити й до Нового Року.

Вже на Миколая чоловіка з пересадженим серцем транспортували до київського інституту трансплантології ім. Шалімова, де його одразу помістили в блок інтенсивної терапії.

Так хворого транспортували з Рівного до Києва, в інститут ім. Шалімова

Пройшло 5 днів, ми вирішили поцікавиться, як іде на поправку наш хворий? Чи все з ним добре.

В прямому ефірі Ольга Багній переговорила з кандидатом наук Тарасом Доманським, який брав безпосередню участь в операції з трансплантації серця у Рівному і є одним із провідних кардіохірургів профільного відділу інститут ім.Шалімова.

Натисніть плей, щоб почути цю коротку розмову повністю

Тарас Доманський, який сам є вихідцем із Рівного, повідомив, що пацієнта, до якого прикута увага рівнян, перевели сьогодні з реанімації:

- Перевели сьогодні з відділення інтенсивної терапії до нас у відділення трансплантації серця та кардіохірургії. Знаходиться у палаті. Сидить, розмовляє. З ним перебуває його дружина… Веде спокійний, помірний спосіб життя у нас у відділенні
 

- Тобто все іде по-плану...
 

- Лікарі не люблять робити прогнозів, але… Станом на сьогодні, на цю хвилину – стан пацієнта стабільний і відновлення іде за планом.
 

- Тобто, принаймні, можна сподіватися, що все буде добре?
 

- Так, і ми, і всі лікарі центральної міської лікарні м. Рівне, ми всі сподіваємося і надіємося, що все буде добре.

Люди, які брали участь у цій надскладній операції

Далі Тарас Доманський ще раз висловив глибоку вдячність родині донора, який дав надію на порятунок одразу кільком хворим: хтось отримав серце, хтось печінку; двоє пацієнтів отримали по нирці.

Усе це дуже велика справа, і, наскільки нам відомо, ЦМЛ м. Рівне активно готується до відкриття в себе цілого сучасного відділення трансплантології.

Сподіваємося, він почне свою роботу вже в недалекому майбутньому, даруючи надію на життя мешканцям Рівного та Рівненщини, які таких операцій потребують.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень