«Б’є - значить НЕ любить»: наступні 16 днів Рівненщина присвятить боротьбі з насильством

Сімейним і гендерним

Вже завтра Рівненщина долучиться до всесвітньої кампанії «16 днів проти насильства».

З 25 листопада до 10 грудня громадські та державні організації області об’єднують свої зусилля заради подолання такого явища як насильство.

 

Йдеться насамперед про утиски у сім’ї, зокрема між подружжям чи батьками та дітьми.

Частиною цьогорічної кампанії став проєкт «Розірви коло»:

 

Від початку року на Рівненщині зареєстрували понад 2 500 повідомлень щодо насильства у сім'ї і це на 25% більше, аніж торік. У департаменті соцзахисту населення ОДА зазначають, що практично всі надійшли від жінок: лише дві сотні звернень подали чоловіки і ще близько 30 – діти.

Найгірша ситуація склалася у селах, де люди мислять стереотипно: «Б’є – значить любить», наголошують у профільному управлінні.

Усім постраждалим надали психологічні консультації, а окремі сім’ї ще й поставили на облік. Допомагали також з одягом, взуттям  і працевлаштуванням, а ще - сприяли в оформленні та відновленні документів.

Додамо, що в області діє комунальний заклад «Рівненський центр соціально-психологічної допомоги», який надає соціальні послуги особам, які опинилися у складних життєвих обставинах. Крім того, за необхідності, у закладі можна тимчасово поселитися – на термін до 3-х місяців.

Також профілактикою насильства у родинах займаються різні громадські організації. Зокрема, ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» та благодійна організація «Позитивні жінки міста Рівне». Вони проводять тренінги, лекції, навчання жінок обороні тощо.

Крім того, при центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді працюють 9 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього чи гендерного насильства.

А ще в окремих районах області розробили корекційні програми для кривдників і постраждалих. Вони діють у Березнівському, Гощанському, Дубенському, Сарненському районах та Острозі.

Мобільну бригаду створили і при поліції Рівного. Це пілотний проєкт, який націлений на виявлення та оперативне реагування на домашнє насильство у родинах. Екіпаж поліцейських за кошти міжнародних донорів отримав службове авто і повне технічне оснащення.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень