Бездомні можуть заночувати у спальних капсулах на вулиці. Чи прижилося б таке у нас?

Капсули вигадала адміністрація німецького міста Ульм

У цьому місті уже другу зиму виставляють на вулицях спеціальні спальні капсули, в яких безпритульні можуть переночувати. Чиновники міста вважають, що люди, які опинилися на вулиці, не завжди мають змогу доїхати до притулку, до того ж туди не пускають з тваринами, а декотрі мають собак. Тож їм допоможуть «ульмські гнізда», встановлені в різних куточках міста.

Капсула – це просторий дерев’яний каркас, обшитий бляхою, двері, що відчиняються вгору, всередині є полиця для спання та спальний мішок. «Гніздо» зачиняється зсередини. Капсули теплоізольовані, не пропускають воду і добре провітрюються. Вони обладнані сенсорами, які вимірюють температуру всередині, а також «сповіщають», якщо в капсулі з’явиться людина.

Інформація надходить соціальним працівникам, і вранці вони приходять до «гнізда» спілкуватися з його гостем, пропонуючи йому подальшу допомогу.

Працюючи над проєктом, команда розробників залучала до обговорення мешканців районів, де встановлюють капсули, медиків, які працюють з безпритульними людьми, а також самих бездомних.

Адміністрація Ульма хоче налагодити серійний випуск «гнізд». На їх проєктування витрачено 35 тисяч євро, ще 6 тисяч – на щорічну експлуатацію, - пише Хмарочос.

Проєктувальники вважають, що на "гніздо" завжди знайдеться хтось, хто надто загуляв, а не лише бездомний. Утім, вони вважають, що людина, яка хоче заночувати у капсулі, має на це серйозні причини.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень