«Бенкет під час чуми»: на Рівненщині люди масово поїхали на пікніки та пішли до церкви

Попри загрозу заразитися

Соцмережі рясніють фотографіями людей на відпочинку.  Карантин - карантином, а гарна погода - це час для пікніка. Так вважає чимало мешканців області. Наші слухачі повідомляють про велику кількість відпочивальників у лісі біля села Козлин.

У спільноті «Rivne_1283» вражає відео чималої кількості припаркованих автівок біля села Олександрія.

 

Крім того, нагадаємо, що до Свято-Воскресенського собору вже другий день збираються десятки парафіян.

 
 
 
 

Як повідомила речниця Патрульної поліції Рівненщини Оксана Юрченко, протягом сьогоднішнього дня патрульні отримали 30 викликів про порушення правил карантину:

За день було зареєстровано 30 викликів, складено 4 протоколи. Були виклики в церкви: Свято-Воскресенський собор і храм на м-н Північному. Патрульні приїздили, але в церкві було 5 людей, решта на подвір’ї. Як казали мені патрульні: під’їжджає екіпаж поліцейських – люди розсіюються. Тож в цих випадках було дотримано дистанції.

 

Ми проводили бесіди зі священниками. З юридичної точки зору до відповідальності їх не притягнути, оскільки лише 5 людей знаходилися в приміщенні. Інші на вулиці. На пікніках теж - люди сиділи сім’ями, невеликими групами, далеко один від одного. Не в один одного на голові.

 

Насправді тисячі людей сьогодні потрібно було оштрафувати. Але це нереально. У цьому випадку людям самим має дійти, що потрібно сидіти вдома, або виїжджати в максимально безлюдні місця для відпочинку.  А таких випадків, щоб святкували по 50 чоловік [за що можна оштрафувати] – не було.

Протоколи, які складали патрульні, стосувалися торгівлі. Зокрема вуличних кав'ярень.

Так, виявили торгову точку на вулиці Хмільній. 

Чоловік смажив рибу біля дитячого майданчика на вулиці Чорновола.

Торгову точку влаштували на Шевченка на центральному ринку. 

А в магазині на вулиці Волинської Дивізії робили каву з чайника, що заборонено.

Штраф за порушення правил карантину, вказаних у законі «Про запобігання поширенню корона вірусної інфекції» - від 17 тисяч гривень.  

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень