Батьки з дітьми до 14-ти років під час карантину мають право на скорочений робочий день (ФОТО/ВІДЕО)

Також вони можуть піти у відпустку для догляду за дитиною

Батьки, в котрих є діти до 14 років, мають право на скорочений робочий день. Також вони можуть піти у відпустку для догляду за дитиною.

Про це Суспільному розповів юрист Петро Крон.

Нагадуємо, з 12 березня до 3 квітня в усіх навчальних закладах оголосили карантин.

Чотирирічна Мая Гончаренко прийшла до мами на роботу.

«У мене в садочку карантин, мене мама взяла на роботу, я читала книжку, дивилася мультики», - розповіла дівчинка.


«Ефір мій триває три години, це прямий ефір, і дитина має в тиші сидіти, протягом цих трьох годин в іншій кімнаті, за стіною, але вона це робить фантастично, і я дуже їй за це вдячна. Змушена дитину брати на роботу, чоловік працює також весь день: ми з ним так почергово будемо це робити.


Бабусі, дідусі є, але не завжди є можливість на них залишити дитину. Поки всі рятуються масками, ми рятуємося мобільним телефоном, вмикаємо мультики, поки мама в ефірі, читаємо книжечки», - каже мама Маї, радіоведуча Марина Гончаренко.

Натисніть плей для перекладу

Наталія Єрошевич працює в салоні краси. Розповідає, на роботу також прийшла із дитиною.

«Я змушена брати своїх діточок на роботу, у мене їх двоє, старший син у репетитора, а маленьку я самостійно залишити не можу вдома.


На превеликий жаль, я не можу відмовити клієнтам, так як клієнти постійні, і вони також працюють, тож я вимушена зробити свою роботу і мушу поєднувати свою роботу з дитиною.


Важко, бо я не можу розподілити свій час в роботі, бо дитина також потребує уваги», - розповідає Наталія Єрошевич.

Працівники, в яких є діти до 14-ти років, мають право на скорочений робочий день, розповідає юрист Петро Крон. Працювати вони можуть на 2-3 години менше. Також вони мають право взяти відпустку за власний рахунок.

«Для того, щоб отримати відпустку у період карантину, за доглядом за дитиною до 14-ти років, достатньо роботодавцю подати відповідну заяву, але тут є момент: має бути документарно підтверджений факт, якщо введено карантин в навчальному закладі, то має бути прийнятий відповідний наказ, копії наказу буде достатньо, про те, що введено в дію карантин», - зазначив юрист Петро Крон.

За словами Петра Крона, якщо працівники мають двох дітей до 15-ти років: під час карантину вони можуть використати додаткову оплачувану відпустку тривалістю 10 днів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень