Пенсіонерці, яка три роки ходить на сесії міськради Рівного, шукатимуть спосіб купити житло

Жінка, щоб добитися помешкання, навіть селилася у міськвиконкомі

Антоніна Демчук дрімає під трибуною у сесійній залі

67-річна Антоніна Демчук - інвалід ІІ групи через онкозахворювання опорно-рухового апарату. 14 років живе у гуртожитку на вулиці Відінській, 10. Вона намагалася приватизувати кімнату, у якій мешкає, навіть зверталася у суди. Але безрезультатно. Адже гуртожиток приватизувала фірма «Житлобуд-8», після чого нові власники усіма способами намагаються пенсіонерку вижити. Не добившись власної кімнати, Антоніна Демчук почала звертатися до влади і стала завсідницею сесій міськради, куди приходить з плакатами і виступає з проханням про надання житла.

На останній сесії міськради депутат Ірина Пилипчук не витримала і запропонувала при наданні землі під будівництво багатоповерхівок закладати в умови і виділення квартир місту. Тоді, мовляв, можна буде вирішити питання Антоніни Демчук.

Але міський голова Рівного Володимир Хомко пояснив:

Це питання можна вирішити дійсно: купити їй квартиру. От купляємо квартири спортсменам. Якщо купуємо їй, то тоді треба вибрати всіх інвалідів таких, як вона, поставити на чергу і по черзі всім купувати квартири. От і все. Це питання сесійне. Його можна вирішити. Тільки тоді треба купувати по черзі всім квартири.

Секретар міськради Рівного Сергій Паладійчук запропонував Ірині Пилипчук створити комісію з депутатів і знайти спосіб вирішити проблему Антоніни Демчук. 

Антоніна Демчук, щоб добитися житла, навіть селилася у міськвиконкомі

А депутат Анатолій Чугуєвець на це зауважив, що на квартири можна тратити кошти, виручені на аукціонах від продажу земельних ділянок. Тільки за виставлення ділянок на аукціони чомусь не всі депутати голосують. Тож Чугуєвець запропонував провести аналіз голосування за аукціони, тоді, мовляв, стануть відомі імена тих, хто постійно провалює такі голосування.

Нагадаємо, що вже подібним способом у Рівному добився також позачергового отримання житла рівнянин Петро Кур'ята: йому надали кімнату в колишньому гуртожитку цегельного заводу на вулиці Соборній, 253-А. Щоб її добитися, чоловік не лише ходив на сесії міськради, а й влаштовував сидячі і лежачі пікети під органами влади та під пам'ятником Шевченку у Рівному. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень