Антисанітарія, голод і спрага: в аеропорту Афін затримали 15-х українців з дітьми (ВІДЕО)

Люди опинилися в жахливих умовах і не знають, коли зможуть вибратися

В аеропорту Афін затримали 17 громадян України, які прилетіли до Греції з Києва. - через заборону на в’їзд до Євросоюзу громадянам третіх країн.

Серед затриманих – 15 дорослих і двоє дітей віком 8 та 9 років, передає «Європейська правда».

Українці прибули до грецької столиці у суботу ввечері двома рейсами: авіакомпанії Ryanair, який вилетів із «Борисполя» о 18:00, та авіакомпанії Wizz Air, який о 18:45 вилетів із аеропорту «Київ».

Після прибуття - під час паспортного контролю - 17-ти громадянам України відмовили у в’їзді в країну. Їх одразу затримали і відвезли до поліцейського відділку на території аеропорту.

Коли ми приїхали в «Жуляни» нас на реєстрації суворо розпитували і розглядали весь пакет документів (ми навіть зробили тест в лабораторії і надали з мокрою печаткою). Все показавши і розповівши, нас відпустили на паспортний контроль.

 

І вже після прильоту на паспортному контролі нас зупинили і відправили. Поки ми були в аеропорту нас намагалися змусити підписати згоду на депортацію, ми відмовилися, - розповів кореспонденту Максим - один із затриманих пасажирів.

Пасажирів розмістили у камерах, в тому числі й дітей. Там вони провели цілу ніч і лишаються в камерах і досі.

У пасажирів забрали всі речі (включно з ноутбуками), але дозволили залишити телефони, втім, без зарядних пристроїв.

Українці скаржаться на погані умови утримування й антисанітарію: у туалетах немає мила і туалетного паперу, які їм дозволили купити за власний кошт, а на підлозі валяються мертві таргани.

 

Крім того, затриманим не надають ні їжі, ні води.

За словами пасажирів, сьогодні вранці вони зв’язалися із консулом, яка сказала їм, що українці не мали права на в'їзд і повинні повертатися в Україну тими ж рейсами. При цьому, обидва рейси будуть лише у вівторок.

Українські дипломати в аеропорт не приїжджали. Також пасажири дзвонили на «гарячу лінію» МЗС, де їм пообіцяли розібратися у ситуації та надати допомогу.

ПРОДОВЖЕННЯ ІСТОРІЇ ТУТ:

«Їх не затримали, а просто не пропустили», - реакція офіційного представника України на інцидент в Афінах (ФОТО)

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень