Аби колектори не телефонували вночі й не принижували: в Україні збираються обмежити їхні дії

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт про колекторську діяльність

Законопроєкт унормовує стягнення будь-якими суб'єктами в досудовому порядку заборгованостей за кредитами, а також вводить низку етичних правил поведінки для тих, хто стягує заборгованість.

Приміром, буде заборонено використовувати агресивні техніки дзвінків, встановлять тимчасові обмеження для контакту стягувача з боржником.

Законопроєкт передбачає також запровадження державного контролю за дотриманням етичних правил поведінки колекторів. Контрольні повноваження нададуть Національному банку України, щоб він мав право допускати на ринок колекторів або навпаки – не вносити їх у перелік тих, хто має право на таку роботу.

Також пропонується встановити штрафи для компаній, які будуть залучати колекторів, не внесених до офіційного реєстру, - повідомляє УНІАН.

У вересні минулого року Верховна Рада ухвалила закон про захист прав споживачів фінансових послуг, який зобов'язує банки інформувати потенційних позичальників про всі майбутні витрати за кредитом, в тому числі додаткові й супутні послуги третіх осіб.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4



 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень