10 років за ґратами, духовна семінарія та «Філософія злочинця»: нове про луцького нападника (ФОТО)

Він тримає у заручниках щонайменше 10 людей

Фото - Радіо Трек

У вівторок, 21 липня, в Луцьку захопили автобус. За даними СБУ, в ньому близько 10 людей. Нападник нібито має при собі зброю і вибухівку. Що про нього відомо? З'ясували журналісти ВВС.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розповів, що чоловік у розмові з правоохоронцями представився як Максим Плохой. Але це псевдонім. У МВС підтвердили, що насправді чоловіка звуть Максим Кривош.

Плохой. Фото - ВВС

Водночас користувач під ім'ям Максим Плохой має сторінки у кількох соцмережах, де, з-поміж іншого, він оприлюднив вимоги до влади.

- З днем антисистеми. Держава завжди була і є головний терорист. Зі мною багато людей, автоматична зброя, гранати, дві бомби, третя в людному місці міста, - написав Плохой.

Чоловік вимагає, аби представники влади - від суддів і прокурорів, міністрів і прем'єра - у соцмережах виклали публікації, в яких назвали себе «терористами в законі».

Окрему вимогу Плохой висунув президенту Володимиру Зеленському:

він має викласти відеозвернення зі словами «Фільм 2005 року «Земляни» дивитися всім».

Що відомо про Максима Плохого

Судячи з інформації, яку сам Плохой вказав у соцмережах, йому 44 роки, народився він у Росії. 

Зауважимо, акаунт Плохого у Твіттері — зник. Очевидно, Твіттер закрив його на звернення поліції.

Має досвід за ґратами: відсидів два терміни — загалом 10 років. Він проходив за низкою статей, зокрема про розбій, шахрайство, вимагання, бандитизм і незаконне поводження зі зброєю.

Плохой є автором книжки «Філософія злочинця. Апологія свободи. Антисистема». Її видали у 2014 році тиражем у 400 примірників. В ній понад 500 сторінок.

Фото - ВВС

У своїй книзі автор розмірковує про сутність добра і зла, а також описує свої погляди на життя.

Розповідає, приміром, що колись навчався в духовній семінарії і планував піти в монастир, але згодом «усвідомив брехливість релігії».

У книзі автор також ділиться своїм кримінальним та тюремним досвідом, критикує пенітенціарну систему та державу загалом. Починається вона з таким слів: «Що таке свобода? Рай. Як у нього потрапити? Бути злочинцем».

Фото - ВВС

Ось ще кілька цитат із неї:

«У 17 років я був главарем банди [...] Жив окремо від батьків з красивою дівчиною на п'ять років старшу за мене, був при грошах і в золоті. Я був малолітньою сволотою, але якби хтось мені тоді це сказав - залишився б калікою.

 

Досьє моїх подвигів, зібране ментами, дозволило суду впаяти мені, 18-річному, шість років позбавлення волі. Це був мій перший строк, який я відсидів до кінця.

 

Мене 15 років виправляють, але я не виправився, радше навпаки — я ще більше став тим, ким я є. Чому? Бо не продаю себе страхом. Мене можна вбити, але це не виправити. Я — це завжди я, бо я можу. Я можу, бо є лише одне, чого я не можу — не бути злочинцем».

Департамент карного розшуку також оприлюднив інформацію, що Максим Плохой раніше перебував на психіатричному лікуванні.

Нагадаємо, Максим Плохой родом з Рівненщини. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень