10 літніх продуктів, які роблять шкіру гарною

Яку користь несе кожен із сезонних продуктів

Влітку нашій шкірі потрібна особлива підтримка - допомога у збереженні вологи та захист від ультрафіолету. У цьому допоможуть не лише різні креми, маски і тоніки, а й звичайні сезонні овочі, фрукти та ягоди.

Яким же суперфудам варто надавати перевагу під час найтеплішого сезону року, аби було і смачно, і корисно, розповідає Ukr.Media.

Помідори - додатковий захист від сонячних опіків

У помідорах багато антиоксиданту лікопіну, який допомагає захистити шкіру від пошкоджень, завданих сонцем і навколишнім середовищем.

Пігментні плями, сухість і лущення шкіри та навіть утворення тонких зморшків - від усього цього допомагають звичайні помідори.

Зелений чай позбавить від набряків шкіри

Причиною набряків і навіть темних кіл іноді стають алергени, яких влітку у повітрі особливо багато. На щастя, природні антигістаміни - наприклад, кверцетин - містяться у зеленому чаї і допомагають зменшити прояви алергії та позбавитися від набряків.

Вишня – аби шкіра не лущилася

Вишня дуже багата на калій і вітамін С, які надзвичайно корисні для здоров'я і краси шкіри. Вітамін С необхідний для вироблення колагену, а калій - для підтримки балансу вологи. Отже, якщо хочете зберегти шкіру зволоженою і гладкою, не проґавте сезон вишні.

Цибуля і квасоля - для підвищення рівня еластичності шкіри

Кремнезем - це мікроелемент, який зміцнює сполучні тканини організму, такі як м'язи, сухожилля, зв'язки, хрящі та кістки. Крім того, кремнезем необхідний для еластичності здорової шкіри.

Особливо велика частка цього елементу міститься у цибулі, квасолі, полуниці, огірках, спаржі, селері і навіть ревені.

Цукіні - для активного вироблення колагену

Колаген допомагає створювати своєрідний білковий «скелет», який підтримує шкіру, не дозволяє їй обвисати і збиратися у зморшки.

На жаль, з плином часу наш організм виробляє все менше цієї корисної речовини і дедалі швидше її втрачає. Аби підтримати вироблення колагену і зробити його більш активним, їжте цукіні - у ньому багато марганцю, який допомагає боротися з ушкодженнями шкіри від сонця і сприяє виробленню колагену.

Зелений горошок - для оксамитової гладкості шкіри

У зеленому горошку багато бета-каротину - речовини, яка потрапивши до організму, перетворюється на ретинол. А ретинол,  своєю чергою, зберігає шкіру гладкою, усуваючи усі наявні мікропошкодження та захищаючи її від утворення нових.

Часник – щоб шкіра була еластичною

Часник багатий на селен. Це мінерал, який бере участь у виробленні колагену, підтримує еластичність шкіри і допомагає захистити її від впливу ультрафіолету. Більше того – він навіть допомагає знизити ризик розвитку деяких форм раку.

Солодкий перець - для продовження молодості шкіри

Дуже молода шкіра має унікальну властивість - вона наче трохи світиться зсередини. З часом ця властивість втрачається, однак повернути ефект «світіння» можуть каротиноїди.

Це особливі речовини, які містяться у деяких продуктах. Вони посилюють приплив крові до шкіри і можуть запобігти навіть появі прищів, зберігаючи шкіру гладкою.

Особливо багато таких речовин у солодкому болгарському перці, особливо у червоному.

Обліпиха - для ефективної боротьби з тьмяністю шкіри

Речовина Омега-7, якої дуже багато в обліписі, допомагає подолати чимало різних захворювань шкіри. Крім того, ця ягода допомагає підтримувати її здоровий колір і сяйво.

Ожина - для профілактики появи ранніх зморшків

До кінця літа багато людей виявляють на своєму обличчі нові тонкі зморшки. Здебільшого вони виникають через звичку мружитися на сонці, ультрафіолет або нестачу вологи.

Щоб захиститися від їх появи, їжте свіжу ожину: ця ягода багата на антиоксидант під назвою антоціанін, який деактивує вільні радикали, які й пошкоджують шкіру.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень