Відомо, скільки отримав хор ім. Верьовки за скандальний виступ у «Вечірньому кварталі»

Небагато

Гендиректор і художній керівник хору імені Верьовки Зеновій Корінець в ексклюзивному коментарі 24 каналу прокоментував скандальний номер студії «Квартал 95» про підпал будинку ексглави НБУ Валерії Гонтаревої.

За словами Корінця, ідея номеру належала режисерам «Кварталу». Він додав, що в якійсь мірі піддався на вмовляння і погодився на участь хору імені Верьовки у скандальному номері.

Нас запевнили, що це такий стьоб. Вони ж з усіх стібаються. З президента, політиків. Нас попросили заспівати разом з «Кварталом», - наголосив Корінець.

Він також зазначив, що хор часто працює за контрактами. За його словами, цього разу «Квартал» заплатив їм 30 тисяч гривень за виступ.

Водночас керівник хору підкреслив, що ніколи і в думках не мав наміру говорити про щось антиукраїнське. 

На уточнювальне питання журналістки, чи не боїться він якихось мітингів на концертах з приводу цього, він відповів:

Так, можливо, на жаль. 

Нагадаємо, що черговий випуск шоу «Вечірній квартал»  відзначився скандальною пародією. Комік Євген Кошовий разом із артистами національного хору імені Верьовки в пісні-пародії «Горіла хата» висміяли інцидент з підпалом будинку ексглави НБУ Валерії Гонтаревої.

Відповідне відео оприлюднене на офіційному ютуб-каналі «Кварталу». Як зауважив перед номером Степан Казанін, цю «яскраву подію» (підпал будинку Валерії Гонтаревої у селі Гореничі під Києвом) так широко обговорювало українське суспільство, що про цю подію навіть почали складати пісні.

Відео в YouTube активно збирає дизлайки

Сама Гонтарева вже відреагувала на цю пісню. За її словами, таке неможливо уявити в цивілізованому суспільстві. Ексочільниця НБУ не відкинула можливість замовлення конкретного номера олігархом Ігорем Коломойським, і додала, що в такому випадку він заперечуватиме свою причетність до номера. Водночас вона зауважила, що скарга до суду в цьому випадку не матиме результату.

Прокоментував скандальний номер і міністр культури Володимир Бородянський. Він попросив вибачення у Валерії Гонтаревої та заявив, що йому

соромно за Національний заслужений академічний український народний хор України імені Григорія Верьовки.

Також міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов написав у Фейсбуці, що «для зовнішніх інвесторів це виглядає дуже погано», оскільки більшість із них сприймають Гонтареву як видатного реформатора.

Під її керівництвом НБУ перейшов на гнучке курсоутворення й інфляційне таргетування. Це технічні терміни, що описують, яким чином НБУ сьогодні приймає рішення. Новий тип прийняття рішень дозволив, на думку експертів та інвесторів (і я згоден), забезпечити низьку інфляцію і стабільність курсу сьогодні» , - пише Милованов.

Він також зазначає, що на заході вважають, що на Гонтареву йде тиск з боку олігарха Ігоря Коломойського за націоналізацію «Приватбанку». Крім того, самого Зеленського і частину його команди вважають залежними від Коломойського та інших олігархів.

Жарти проти Гонтаревої можуть і будуть сприйматися як підтвердження зв'язків між олігархами і владою. Це може бути несправедливо, але така реальність. Тому, номер "95 кварталу" про Гонтареву прямо впливає на інвестиційний клімат в Україні і цей вплив негативний», - вважає Милованов.

А от олігарху Ігорю Коломойському виступ «Кварталу 95» дуже сподобався. Водночас реакції самих коміків у мережі поки що немає. Нагадаємо також, що нещодавно акторка Олена Кравець розповіла, що Володимир Зеленський досі вичитує жарти «Кварталу 95».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень