Вражаюче відео: що відбувається в «червоній зоні» реанімації з хворими на Covid-19 (ФОТО/ВІДЕО)

Журналісти «Радіо Свобода» пішли на ризик

[media=184182]

В Україні Чернівецька область стала епіцентром коронавірусної пандемії. Саме тут найбільша кількість випадків інфікованих COVID-19.

Невідомо як, але журналісти телеканалу «Настоящее время» (це телевізійний підрозділ «Радіо Свободи») отримали доступ в «червону зону» – відділення інтенсивної терапії в Чернівцях, з рекордним для неї кількістю тяжкохворих пацієнтів, і можливість провести один робочий день з медиками. Як пише автор:

«Цей фільм важко знімався. І дивитися його теж важко. Але побачити, що відбувається в червоній зоні реанімації із хворими на Covid, необхідно. Щоб зрозуміти, чому послаблення карантину – це ще не перемога над вірусом.

Натисніть плей для перегляду оригінальної версії фільму – російською
 

Не знаю досі, яким дивом перед нами відчинилися кілька дверей за сімома замками і ми отримали рідкісний доступ в Чернівецьку обласну лікарню – епіцентр пандемії в Україні.


З Vitalii Panasiuk ми провели там один день. Мабуть, найскладніший у моєму професійному житті і емоційно, і фізично.

Захисний комбінезон — по суті целофановий пакет, в капюшоні погано чути, а в спітнілих окулярах – погано видно, в респіраторі важко дихати. Не можна наблизитися до людини, щоб роздивитися чи перепитати.


Не можна в туалет, не можна пити. Але це все дрібниці в порівнянні з тим, як моторошно бачити десятки хворих людей, які страждають і задихаються, шкодувати їх і боятися. В цих умовах медики мають швидко приймати рішення та діяти без помилок.

Ті, хто працює в цьому пеклі – медики, лаборанти, працівники моргів – мої герої, подумки аплодую та обіймаю.


Вдячна кожному, хто нам зустрівся і витратив кілька хвилин в перервах, коли міг би відпочити.

Дякую також всім, хто допомагав, відповідав та переживав за нас.
 

Особливо - моєму коханому Andrii Storozhenko, який погодився на це моє відрядження та два тижні потому мужньо пожив окремо.

Це був важливий урок, щоб заново навчитися радіти простим речам - ковтку повітря і води, зручному одягу, і кожному дню, коли ти прокидаєшся без симптомів», - пише журналістка Ірина Стороженко.

За посиланням нижче ви можете переглянути той самий фільм українською.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень