Травмованому у ДТП велосипедисту збирали на лікування усім містом. Суд навіть не позбавив винного посвідчення водія (ВІДЕО)

Водій їхав не цілком справним авто

Від дня дорожньо-транспортної пригоди, в якій костопільчанин Юрій Марк отримав травми, що й досі даються взнаки, до дня оголошення вироку винному водію минуло два з половиною роки. Однак вироком потерпілий залишився вкрай незадоволений: здоров’я підірване, а винний, на його думку, фактично не покараний. Суд задовольнив лише незначну частину витрачених на лікування коштів і навіть не позбавив водія, якого усе ж визнав винним, водійського посвідчення.

Аварія сталася у липні 2018 року. Василь Мосніцький, водій автомобіля ГАЗ 32213 з частково несправною системою рульового керування, їхав вулицею Рівненською в Костополі на Рівненщині. Справа від нього у попутному напрямку їхав велосипедист Юрій Марк. Останній хотів повернути наліво, однак водій був неуважний, їхав з перевищенням дозволеної швидкості і збив велосипедиста.

 

 

У нього діагностували черепно-мозкову травму, рану голови, компресійний перелом поперекового хребця. Такі травми відносяться до середнього ступеня тяжкості з довготривалим розладом здоров’я.

Юрій Марк має трійко дітей, третя дитина народилася саме тоді, коли він через травму навіть на руки її взяти не міг. На лікування, а воно тривало довго, люди допомогли коштами. У лікарні травмований був не дуже довго, подальше  лікування та реабілітація тривали місяцями. Через травму він змушений був звільнитися з роботи, і зараз постійної роботи не має, лише підробляє.

Водій на суді стверджував, що й він привіз Юрію у лікарню 1000 грн і що згоден відшкодувати ще 10 000 грн  моральної шкоди.

Хто ж був винен?

 

Мосніцький свою вину визнав частково і стверджував, що була й вина велосипедиста, бо він, з його слів, раптово повернув, не попередивши про свої наміри.

Марк стверджував, що перед поворотом подивився вперед і назад, бачив автомобіль, який наближався, але він був ще далеко. І що показав знаком руки поворот праворуч. Почав повертати, відчув удар і втратив свідомість. Більше нічого не пам`ятає.

Костопільський районний суд, який розглядав справу, вважає, що вина водія повністю доведена: рульова система була частково несправна, перевищив швидкість, але мав можливість вчасно загальмувати.

 

І призначив йому покарання: два роки обмеження волі без позбавлення права керування транспортними засобами. Він має оплатити судові експертизи на суму 8434,10 грн.

Це при тому, що ця аварія – не перша у водійській практиці Василя Мосніцького.

Травмований просив суд відшкодувати йому 20228,24 грн майнової шкоди, а також 100 тисяч гривень моральної.

Суд задовольнив лише відшкодування витрат лікарні у сумі 3634,98 грн. та 10 тисяч гривень морального збитку – потерпілому. Про згоду заплатити саме таку суму заявляв і винуватець.

Решту суми, на яку були чеки, суд відхилив, мотивуючи тим, що

чеки «низької якості» і що дата на них – після перебування чоловіка в лікарні.

Суд, очевидно, вирішив, що після лікарні травмований був уже цілком здоровий, адже «не надав суду доказів на підтвердження того, що він продовжує лікування». Тому позовні вимоги суд визнав необґрунтованими.

Потерпілий та його захисник подали апеляцію.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень