Смерть породіллі в м. Рівне. Шокуючі деталі вже обговорюють у Києві (ФОТО)

«Вагітним краще (не) читати»

У Рівному почали досудове розслідування за фактом смерті породіллі. Ми вже писали про це та про заяву, з якою виступила головний лікар міського пологового будинку Світлана Муравська.

Вона, фактично, покладає вину за смерть 34-річної рівнянки на одну із так званих «гастролюючих акушерок», які переконують вагітних народжувати не в пологовому, а вдома.

Мовляв, так буде краще.

Таких підприємливих жінок називають ще «духовними акушерками» або «доулами».

Ось що про всю цю ситуацію пишуть у Києві. ФБ-допис, який ми наводмо нижче (текст подаємо без змін), вже набрав понад 300 репостів:

Тетяна Попова

я повинна мабуть написати зараз «не читати вагітним», бо це жахлива історія. але можливо почувши про неї когось це зупинить від такого кроку, як пологи вдома.

 

Тому вагітним читати. і читати їхнім чоловікам, які також відповідальні за прийняття рішення де народжувати.

 

Особисто я завжди була проти пологів вдома. Чому? Тому, що я бачила на власні очі що таке акушерська кровотеча. Зволікати не можна і навіть в пологовому при розгорнутій операційній час іде на хвилини, а з дому в пологовий доки потрапиш то може бути трагедія. Яка власне і трапилась.


Додам ще, що особисто я вважаю, що на пологах була присутня не доула, а так звана «духовна» домашня акушерка, яка назвалась доулою, бо вони не приймають пологів і відповідно не відповідають за стан породіллі


Скопійовано у товаристві лікарів!

 

«Публікую цей допис болю від імені акушерської спільноти, бо психологічний стан лікаря наразі не дозволяє робити це самостійно. Цікаво чи напишуть про таке на топових ресурсах? А ще цікавіше, чи зроблять знов винними лікарів.

 

«Доброго дня, шановна спільното!
 

Хочу поділитися з Вами досвідом домашніх пологів, які відбулися у нас в місті. Жінка, 2 вагітність, стала на облік по вагітності в 34 тижні вагітності. Із обстежень – ЗАК (гемоглобін 82), ЗАС – норма.


Жінка вегетаріанка. Від прийому препаратів заліза категорично відмовилась. В анамнезі – вагінальні пологи в 2013 році, вага дитини 4400.

 

 В жіночу консультацію приходила тричі. Гемоглобін в динаміці через 3 тижні – 81 г/л. Від всіх запропонованих обстежень – відмовилась.

 

Жінка повідомила в жіночу консультацію, що збирається народжувати вдома, з доулою. З нею та ії чоловіком була проведена бесіда про безпечність пологів в умовах пологового будинку.

 

23.01.2021 о 18:20 жінка доставлена бригадою ШМД після домашніх пологів, які зі слів родини відбулися о 15:15.

 

Народився живий хлопчик, 4570 г. Після пологів пуповину не пересікали.

 

Крововтрата, зі слів чоловіка – близько 5 літрів. Зі слів доули – «трошки більше літра».

 

При госпіталізації, стан вагітної вкрай важкий, на зовнішні подразники не реагує, не контактна.

 

Артеріальний тиск 40/0 мм.рт.ст. Пульс на центральних та периферичних судинах не визначається.

 

Аускультативно, за 10 секунд визначається 2 серцевих скорочення. Негайно розпочата серцево-легенева реанімація. Спроба забору крові на дослідження – невдала.

 

При зовнішньому огляді – зі статевих шляхів візуалізується неклемована пуповина. На фоні СЛР проведена ручне відділення плаценти та виділення посліду.

 

О 19:10 констатована смерть породіллі.»

Наскільки ми розуміємо, тут описано саме трагічний випадок у Рівному. Нагадаємо, що рівненська поліція класифікує його як умисне вбивство з відміткою «нещасний випадок».

 

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень