Село Валентин у трояндах і чорні макарони: як святкують День святого Валентина

Є навіть дуже дивні традиції

Філіппіни – гуляє вся країна

 

День святого Валентина – найпопулярніший час для одруження багатьох молодих пар на Філіппінах. Подія навіть спонсорується урядом – це вважається формою державної служби громадянам. У великих містах (Маніла, Себу, Боракай) організовують величезні гуляння для тисяч закоханих пар – це чи не наймасштабніше святкування дня закоханих на світі.

 

Франція – епіцентр романтики

Французи вірять, що свято закоханих з’явилося саме у них, причому ще у Середньовіччі. Саме тому щороку 12-14 лютого невеличке французьке село Валентин перетворюється на епіцентр романтики. Його будинки та сади прикрашають трояндами, рожевими та червоними стрічками, листівками у формі сердечок. Це чи не найкрасивіша і найбільш ефектна «валентинівська» традиція на світі.

Японія – свято комерції

Хоча Японія – не християнська країна, однак День святого Валентина тут також святкують. Щоправда, незвично – цього дня прийнято дарувати шоколад, адже японці вірять, що лише його солодкість здатна передати силу кохання. Причому дарують його жінки чоловікам – закоханим, друзям та колегам. Традиція з’явилася завдяки одному підприємливому кондитеру, який випустив багато шоколадних солодощів у формі серця з написом «14 лютого» саме цього дня.

Німеччина – день психічно хворих

 

Про це незвичне свято чули, мабуть, всі, хто не визнає дня закоханих святом. В Німеччині Валентин вважається покровителем психічно хворих. Цього дня лікарні прикрашають червоними стрічками, а в церквах проводять спеціальне богослужіння.

Аргентина – цілий тиждень святкувань

 

14 лютого в Аргентині вважається комерційним винаходом. До його приходу в Аргентині святкували і продовжують святкувати «тиждень солодощів», який відзначається у липні. Протягом тижня закохані обмінюються поцілунками та маленькими подарунками, зазвичай шоколадом та іншими солодощами.

Південна Корея – свято щомісяця

 

Закохані корейці не обмежуються святом кохання раз на рік – вони святкують його 14 числа кожного місяця! Причому кожного місяця цей день особливий – у травні це день троянд, у червні - день поцілунків, у грудні - день обіймів. Найбільш незвична традиція припадає на квітень – тоді закохані їдять чорні макарони. Як же це відрізняється від загальноприйнятих романтичних традицій усього світу!

Болгарія – день винороба

У Болгарії День святого Валентина відзначають, як і у більшості країн. Однак саме тут на цей день припадає ще одне свято – день винороба. Щоб поєднати дві традиції, закохані пари у Болгарії святкують цей день з келихом місцевого болгарського вина.

Уельс – ложки любові

 

Уельс славиться так званими «ложками любові». Напередодні дня закоханих з дерева вирізають спеціальні декоративні ложки, прикрашають їх різьбленням у формі сердечок, ключів та замкових щілин. Потім ложки урочисто дарують один одному – як у нас листівки, троянди чи шоколадки. Такий незвичний подарунок у буквальному сенсі означає «ти знайшов дорогу до мого серця».

Гана – національний день шоколаду

 

У 2007 році 14 лютого в Гані запровадили національний день шоколаду. Шоколаду тут і справді багато: Гана – один з найбільших експортерів какао у світі. За задумкою, таке свято мало би заохотити туристів святкувати день закоханих саме тут. Цього дня організовують різноманітні концерти і перфоманси, а ресторани вводять спеціальне, «шоколадне» меню.

Естонія – свято для всіх

 

14 лютого в Естонії – це день дружби. Саме тому цей день святкують не лише закохані, а абсолютно всі – і пари, і самотні люди, і друзі, і родина. Відзначати прийнято на вечірках в широкому колі, де всі обмінюються подарунками і святкують день любові та дружби.

Ангеліна Ралко

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень