СБУ затримала організаторів B2B Jewelry, які «привласнили» чверть мільярда доларів? (6 ФОТО)

Невже заарештували Гонту?

Колаж наш: ліворуч -- Олена та Микола Гонти, фото: vn.20minut.ua (Джерело: vlasno.info)

Ситуація незрозуміла, СБУ не каже прямо, що йдеться про B2B Jewelry, але якщо придивитися до фото і почитати уважно офіційне повідомлення, то висновок напрошується сам собою.

Подаємо далі текст офіційного зведення без змін (наш коментар – нижче):

СБУ блокувала діяльність фінансової піраміди, організатори якої привласнили понад 250 мільйонів доларів вкладників

Фото й заголовок з сайту "Український інтерес"

Служба безпеки України блокувала протиправну діяльність організованого злочинного угрупування, учасники якого створили фінансову піраміду для заволодіння коштами українських громадян.

Оперативники спецслужби встановили, що вкладниками «піраміди» стали понад 600 тисяч громадян. Орієнтовний обсяг коштів, привласнених та легалізованих зловмисниками через придбання елітного рухомого та нерухомого майна, інвестування в підконтрольний бізнес, становить більше ніж $250 мільйонів. Співробітники СБ України задокументували, що до організації фінансової оборудки причетні понад 20 осіб, задіяно більше ніж 100 підконтрольних юридичних осіб.

Тут і далі всі фото переважно -- від СБУ

За період функціонування піраміди, з початку 2019 року, організатори придбали за незаконно отримані кошти один з островів Дніпровського каскаду з розташованими на ньому об’єктами нерухомості, 18 елітних позашляховиків, вартістю понад 100 тисяч доларів США кожний, коштовності, інше рухоме та нерухоме майно.

27 серпня у межах кримінального провадження правоохоронці провели 48 обшуків у Київській і Вінницькій областях та в Одесі. Судом накладено арешти на майнові активи зловмисників: банківські рахунки, рухоме та нерухоме майно, у тому числі оформлені на підконтрольні юридичні особи.

За результатами слідчих дій буде прийнято рішення щодо повідомлення фігурантам про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 222, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України.

Операцію проводили співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України спільно з Головним слідчим управлінням Національної поліції за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Від Редакції:

Чому ми думаємо, що йдеться саме про B2B Jewelry?

По-перше, тому, що саме ця піраміда, як стверджує Вікіпедія, найбільше на слуху в Україні останнім часом: з нею давно бореться влада та фінансова олігархія – руками українських правоохоронців, зокрема, й через відкриття низки кримінальних проваджень.

По-друге, на фото від СБУ явно фігурують якісь ювелірні магазини, а система B2B Jewelry саме й працювала, значною мірою, через мережу подібних закладів по всій Україні, які збанкрутували через карантин та коронавірус.

По-третє, в наведеному вище зведенні фігурує Вінниця. Дослівно сказано: «правоохоронці провели 48 обшуків у Київській і Вінницькій областях та в Одесі».

Згадка про Вінницьку область нас прямо виводить на Миколу Петровича Гонту – підприємця-ювеліра з Ладижина Вінницької області.

Тобто, з високою ймовірністю, у повідомленні СБУ йдеться про черговий наїзд саме на B2B Jewelry, однак стверджувати про це зі 100-відсотковою певністю ми не можемо.

Микола Гонта

На офіційній ФБ-сторінці B2B Jewelry ні про які арешти та затримання мови немає. Остання публікація виглядає так:

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень