«Мені дуже шкода цю дівчинку… Всі винні, але… Цей корпус треба просто знести», - Постоловський (ФОТО)

«200 мільйонів на його добудову... Їх нам ніхто не дасть» (с)

[media=209522]

Ректор РДГУ Руслан Михайлович Постоловський, якого переобрали у жовтні цього року з феноменальним для України результатом 77% підтримки, каже, що зараз не на роботі:

У мене передінсультний стан. Знаєте, я шість рідних людей за ці півроку втратив. Потім ці перевибори, весь той бруд, який на мене намагалися знову вилити… Тому я не на роботі, але…

Даємо переказ нашої розмови телефоном. Запису не робили, але переказ достатньо точний:

Що б ви могли нам сказати по цій ситуації?

Що тут сказати – мені дуже шкода цю дівчинку, молоде життя. Але... Cкільки вже говорили і через вас, і через інших, і через радіо, і телебачення: «Не можна туди ходити! Це небезпечно!», але хіба за ними услідиш?

Руслан Постоловський (фото "Четвертої влади")

– А там є якийсь сторож?

– Є там по сусідству сторож, але ж він просто боїться, коли приходять люди групами – хлопці-дівчата. Часто з погрозами буває. Там 10 чоловік треба по периметру, щоб нікого не пускати.

– А що треба, щоб цей корпус нарешті завершити?

– Знаєте!... Скільки ми років вже над цим б’ємося. Кому не показували, з ким не говорили – немає грошей. Не дають на цю добудову. Міністерство перекидає на уряд, уряд – на міністерство.

Мене колись за настирність у цьому питанні навіть хотіли з роботи зняти, але… В чому моя вина? В тому, що я хочу завершити цю «вєчну стройку», яка стоїть тут ще з часів СРСР?

Як бачимо, на фото Юлії Кохан, територія довкола недобудованого корпусу -- огороджена

– А скільки треба на добудову?

– 200 мільйонів. У нас перед виборами був Віктор Шакирзян, ми показали йому всі ці корпуси. І люди його окремо дивилися вивчали.

Висновок такий:

Його – або завершувати, або зносити і будувати щось нове. Але робити щось треба, бо інакше він просто впаде

Знову тут і далі використовуються фото з авторського репортажу – п. Юлії Кохан

І щоб завершити треба 200 мільйонів грн.?

– Ну, це ж не я сказав, це спеціалісти дивилися. Оцінювали стан конструкцій, всього того, що треба замінити, аби воно потім могло стояти. На все разом із доведенням до пуття треба 200 мільйонів.

Кажуть, що знести і побудувати нове буде коштувати не набагато більше.

Віктор Шакирзян вважається досвідченим експертом у будівельній сфері

– Це хто вирішує?

– Міністерство, це їх власність

– ...?

– Моя позиція: будемо збиратися, запрошувати того ж таки Шакирзяна і писати листа на міністерство. Давати пропозицію – знести цю будівлю. Щось вирішувати. Ви ж розумієте – яке безгрошів’я кругом.

Навіть для того, щоб законсервувати цей об’єкт, щоб забити всі вікна та проходи по периметру треба гроші. Щоб знести – теж треба гроші. І немалі…

– Одним словом

– Я вам скажу – ми всі винні в тому, що сталося. А найбільше винні ті, хто довів Україну до такого стану, коли на все, що треба, немає грошей! Коли все занепадає, а люди, щоб вижити мають тисячами і мільйонами їхати закордон.

Хіба за таку Україну вмирали Світличний, Стус, шістдесятники, воїни УПА… Знаєте, просто серце кров’ю обливається, коли дивишся на все це.

Зважаючи на все почуте ми вирішили не розбурхувати далі еміцій ректора, який і так знаходиться на лікарняному.

Спробуємо ще дізнатися у додаткову інформацію у секретаря міської ради Рівного та відомого будівельника – Віктора Шакирзяна.

Чи справді добудова корпусу РДГУ може потягнути на 200 млн.?

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень